Zdravlje

Rotary club Gospić za Josipa

Rotary club Gospić za Josipa

Rotary club Gospić za svoj prvi projekt odlučio je pomoći dječaku Josipu iz Gospića koji je tragičnim slučajem ostao tetraplegičar. 17-godišnji  Josip će nastaviti svoj oporavak u „Poliklinici Glavić“ , referentnom centru u Europi za liječenje neuroloških bolesti robotikom. Lječenje će trajati 3 mjeseca te je potrebno sakupiti 156.000,00 kn

Dajte mi da osjetim!

”Dajte mi da osjetim” naziv je nacionalne humanitarne akcije koja će trajati u razdoblju od 30. rujna do 14. listopada 2019 godine u organizaciji Rotaract kluba Zagreb Gradec. Prikupljat ćemo donacije pomoću nekoliko kanala kako bismo opremili Centar za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice koji pomaže djeci s potrebama usluga rane intervencije (0-6 godina). Spomenuta djeca suočena su sa senzoričkim oštećenjima, razvojnim odstupanjima, malformacijskim sindromima te sličnim  oštećenjima.

"Prvi osmijeh" kupnja endoskopskog stupa za Pedijatrijsku Kliniku KBC Rebro

Klinika za pedijatriju Kliničkog bolničkog centra Zagreb-Rebro, našeg najvećeg bolničkog centra u kojem se liječe djeca iz cijele Hrvatske i susjedne Bosne i Hercegovine, na žalost još nema opremu za dječju endoskopiju (pregled tjelesnih šupljina bronhoskopom, gastroskopom, cistoskopom ili kolonoskopom). Zato smo odlučili da naš idući zadatak bude prikupiti sredstva za nabavku endoskopskog stupa za neonatalnu i pedijatrijsku: bronhoskopiju, gastroskopiju, kolonoskopiju i citoskopiju. Vrijednost te naše donacije je oko 146.000 US$.

Stranice