Interact

Što je Interact?

Interact okuplja mlade ambiciozne srednjoškolce (14 – 18. godina) koji, kroz razne projekte i društveno korisno djelovanje, promiču temeljne ideje rotarijanstva.

Prvi Interact klub osnovan je 1960. godine u Melbourneu na Floridi. U posljednjih je pedesetak godina izrastao u jedan od najvećih ogranaka Rotary obitelji  s više od 250 000 članova po cijelom svijetu okupljenih u 13 500 klubova.  

Interact klub Zagreb - Zrinjevac započeo je s radom u travnju 2013. godine i okuplja tridesetak mladih koji svoje vrijeme i trud ulažu u humanitarni rad i služenje zajednici. Treba napomenuti i kako je Interact klub Zagreb - Zrinjevac prvi zagrebački Interact klub i tek drugi klub u Republici Hrvatskoj. Sponzor kluba je Rotary klub Zagreb - Zrinjevac.

Prvi interact klub u Republici Hrvatskoj je Interact Club Varaždin 1181, osnovan 2007. godine. Interact Club Varaždin 1181 ujedno je i najveći interact klub u Hrvatskoj, a broji 36 članova.

Koji su ciljevi Interacta?

Interact klub na svjetskoj razini ima četiri temeljna cilja:

  1. Razvoj osobnog integriteta i vodstva
  2. Iskazivanje pomoći potrebitima i širenje poštovanja među ljudima
  3. Shvaćanje vrijednosti vlastite odgovornosti i rada
  4. Promicanje međunarodnog razumijevanja i suradnje

 

Koje su aktivnosti Interact kluba Zagreb – Zrinjevac?

Interact klub Zagreb – Zrinjevac svoje djelovanje usmjerava na pomoć potrebitima u gradu Zagrebu, kao i na uljepšavanje samog grada. Članovi Interact kluba Zagreb-Zrinjevac planiraju posjetiti pučku kuhinju, organizirati radionice u domovima za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi te očistiti gradske parkove i igrališta.

Interact club Varaždin 1181

Interact je klub pod okriljem Rotarija, a djeluje u sklopu Prve gimnazije Varaždin. S Rotaryjem djelimo moto "Service above self", tako da nam je i želja pomagati zajednici u kojoj živimo.