Politika privatnosti

Ova Politika privatnosti utemeljena na Općoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR) objašnjava koji se osobni podaci prikupljaju u vezi s našim aktivnostima, kako te podatke obrađujemo, koristimo i štitimo, u koje ih svrhe upotrebljavamo, kao i vaša prava povezana s vašim podacima. 

DATA PROTECTION OFFICER

Igor Barlek
igor.barlek@pragmatekh.hr

NAŠE TEMELJNO NAČELO JE PRIVATNOST I ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Privatnost pojedinaca i zaštita osobnih podataka ljudska su prava. Rotary International Distrikt 1913 preuzeo je dužnost brinuti za privatnost pojedinaca čije osobne podatke obrađujemo i pohranjujemo.

Rotary International Distrikt 1913 se drži sljedećih načela s ciljem zaštite privatnosti svojih članova i svih pojedinaca čije osobne podatke prikupljamo u okviru naših aktivnosti:

  • Ne prikupljamo više podataka nego što je neophodno
  • Osobne podatke ne koristimo u svrhe koje nisu navedene
  • Ne čuvamo osobne podatke ako više nije potrebno
  • Ne prodajemo, posuđujemo niti javno distribuiramo osobne podatke
  • Osobne podatke ne šaljemo trećim stranama bez znanja vlasnika osobnih podataka
  • Ne koristimo nikakvu automatiziranu obradu i donošenje odluka niti profiliranje
  • Osobne podatke možemo prenijeti izvan EU unutar Rotary International zajednice
  • Kontinuirano osiguravamo da su osobni podaci sigurno pohranjeni.

Važno je pročitati ovu našu Politiku privatnosti i nadamo se da ćete izdvojiti vrijeme i vašu pozornost. Trudili smo se da bude napisana što jasnije i da bude svakom razumljiva, sa željom da zadržimo vaše puno povjerenje u način kako postupamo s vašim osobnim podacima.

Ova internetska stranica, kao i naši informacijski sustavi, dizajnirana je sa svrhom usklađenja sa sljedećim nacionalnim i EU pravnim okvirom u pogledu zaštite podataka i privatnosti korisnika:

  • Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR) (Uredba (EU) 2016/679),
  • Direktiva o privatnosti u elektroničkim komunikacijama (Direktiva 2002/58/EC),
  • Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/18),

te će se kontinuirano ažurirati u skladu s relevantnim pravnim i regulatornim okvirom zaštite podataka i privatnosti na nacionalnoj i EU razini.

​Redovito unaprjeđujemo našu Politiku privatnosti kako bismo unaprijedili i zaštitu vaših podataka.

U slučaju postojanja bilo kojeg pitanja o zaštiti osobnih podataka ili želje za davanjem svojih ideja i preporuka, molimo obratite se na kontakte Službenika za zaštitu podataka Distrikta Igora Barleka:

Srdačan pozdrav,
Rotary International Distrikt 1913

VODITELJ OBRADE

Rotary International Distrikt 1913, Praška 2, 10000 Zagreb (Distrikt) je dobrovoljna, samostalna i neprofitna udruga Rotary klubova na području Republike Hrvatske, koji su ujedno i članovi Rotary Internationala, osnovanih radi promicanja zajedničkih ciljeva svojih članova, kroz djelatnosti koje su propisane Zakonom o udrugama, Statutom Rotary International Distrikta 1913, te pravilima i programom Rotary Internationala.

U ulozi voditelja obrade vaših osobnih podataka, Distrikt određuje svrhe i načine obrada vaših osobnih podataka te brine o osiguravanju svih mjera sigurnosti vaših osobnih podataka.

KAKO I KOJE VAŠE PODATKE PRIKUPLJAMO I KAKO DUGO IH POHRANJUJEMO?

Iako možete koristiti naše web stranice bez davanja bilo kakvih osobnih podataka, nakon što nas kontaktirate putem našeg kontakt obrasca ili izravno putem naših e-mail adresa, Distrikt prikuplja informacije o vama. Tom prilikom prikupljaju se i obrađuju vaši podaci o imenu i prezimenu, organizaciji, email adresi, telefonskom broju, i isti se zadržavaju u Distriktu na rok od najviše 30 dana u svrhe povratnog kontakta i odgovora na upit.

U svrhu sudjelovanja u Rotary International programima, prije svega u programima razmjene mladih (Rotary Youth Exchange program), obrađujemo vaše podatke za kontakt i sve podatke koje nam dobrovoljno ustupite te vas povratno kontaktiramo o daljnjim koracima i zaštiti vaših podataka zasebnom obaviješću o privatnosti.

Za korištenje pojedinih sadržaja naše web stranice koje je omogućeno svim članovima Rotary zajednice unutar Distrikta, morate se registrirati i pri tom nam dati svoje osobne podatke (korisničko ime i zaporka) koje pohranjujemo do trenutka valjanosti registracije.

Sadržaj naše web stranice nije namijenjen djeci mlađoj od 16 godina. Osim uz privolu nositelja roditeljske odgovornosti i isključivo za potrebe sudjelovanja u međunarodnim Rotary International programima, Distrikt ne prikuplja informacije o djeci mlađoj od 16 godina. Ukoliko ste mlađi od 16 godina, molimo ne koristite našu web stranicu za slanje ili objavu vaših osobnih podataka uključujući ime, adresu, broj telefona, e-mail adresu niti bilo koje korisničko ime. U svakom slučaju u kojem spoznamo kako smo prikupili ili primili osobne podatke djeteta mlađeg od 16 godina, a bez privole nositelja roditeljske odgovornosti, takve podatke ćemo bez odlaganja obrisati. Ukoliko raspolažete informacijom da su do nas došli podaci djeteta mlađeg od 16 godina, molimo kontaktirajte nas na ured@rotary.hr.

Kada posjećujete stranice Distrikta na društvenim mrežama, na njih se ne odnosi ova naša Politika privatnosti. Preporučujemo da pročitate uvjete zaštite privatnosti svake web stranice i društvene mreže koju posjetite, a posebno gdje ostavljate podatke.

KOLAČIĆI (COOKIES)

Kolačići su male tekstualne datoteke postavljene na vašem tvrdom disku, koje pomažu u pružanju prilagođavanja sučelja internetskog preglednika. Na primjer, kolačići se mogu koristiti za pohranjivanje podataka o registraciji na internetskoj stranici tako da ih korisnik ne mora ponovno unositi pri narednom posjećivanju stranice.

Naša web stranica ne prikuplja bilo koji od vaših osobnih podataka unutar kolačića.

OVLAŠTENI VANJSKI IZVRŠITELJI OBRADE

Vašim osobnim podacima mogu pristupati drugi primatelji isključivo na način predviđen Općom uredbom o zaštiti podataka te na osnovi odgovarajućih ugovora koji osiguravaju visoku razinu zaštite osobnih podataka.

Pristup vašim osobnim podacima pružamo ovlaštenim vanjskim izvršiteljima obrade u svrhu obrade osobnih podataka za Distrikt na temelju naših izričitih uputa i putem sklopljenih ugovora. Ti su partneri obvezni strogo poštivati obvezu povjerljivosti u skladu s ovom Politikom, s ugovorima koje smo s njima sklopili i u skladu s obvezama iz Opće uredbe o zaštiti podataka. Naši su izabrani vanjski izvršitelji obrade prije svega osobe i tvrtke koje za nas osiguravaju IT usluge i usluge web hostinga, knjigovodstvene usluge, administrativne usluge i druge usluge u vezi s djelovanjem Distrikta.

 

VAŠA PRAVA

U bilo kojem trenutku slobodni ste nas kontaktirati u svrhu:

  • PRISTUPA svim osobnim podacima koje je Distrikt prikupio o vama,
  • ISPRAVLJANJA osobnih podataka koje Distrikt ima o vama,
  • BRISANJA svih osobnih podataka koje je Distrikt prikupio o vama,
  • OGRANIČAVANJA obrade vaših osobnih podataka od strane Distrikta,
  • PRIGOVORA na obradu vaših osobnih podataka od strane Distrikta, ili
  • ZAHTJEVA za vašim osobnim podacima u svrhu prijenosa trećoj strani.

Ukoliko želite iskoristiti bilo koje od prethodno navedenih prava, budite slobodni:

  • poslati e-poštu na ured@rotary.hr ili
  • poslati svoj zahtjev poštom na adresu Distrikta.

Na vaš ćemo zahtjev odgovoriti u najkraćem mogućem roku, a najkasnije mjesec dana od primitka vašeg zahtjeva. U slučaju nemogućnosti sigurne potvrde vašeg identiteta bit ćemo slobodni zatražiti dodatnu provjeru vašeg identiteta.

U svakom trenutku možete uložiti prigovor izravno nadležnom nadzornom tijelu, posebice u zemlji EU-a u kojoj imate uobičajeno boravište, mjesto rada ili mjesto navodnog kršenja, ako smatrate da naša obrada vaših osobnih podataka nije zakonita. Izravni kontakti nadležnog nadzornog tijela u RH su:

AGENCIJA ZA ZAŠTITU OSOBNIH PODATAKA (AZOP)
Selska cesta 136, 10 000 Zagreb
Telefon: +385 1 4609 000, Fax: +385 1 4609 099
e-mail: azop@azop.hr  Web: https://azop.hr/

Rotary Connect Mobile App

Sve informacije koje su dostupne prijavljenim članovima Rotary Distrikta 1913 su i vidljive na mobilnoj aplikaciji i pojednostavljenom obliku. Mobilna aplikacija nudi 'CheckIn' opciju preko koje se možete locirati i spremiti lokaciju uz vaš profil te je ta GPS lokacija dostupna drugim članovima koji imaju prava prijave na mobilnu aplikaciju. Vaša GPS lokacija je vidljiva maksimalno 24 sata od zadnje 'CheckIn' akcije i uvijek je možete obrisati putem mobilne aplikacije u postavkama profila. Rotary Connect mobilna aplikacija ne prati lokaciju korisnika osim preko CheckIn opcije i svaki korisnik može izabrati hoće li podijeliti svoju lokaciju ili ne.
Pročitajte više...

UNAPRJEĐENJE OVE POLITIKE PRIVATNOSTI

Zadržavamo pravo tekst ove Politike privatnosti povremeno prilagođavati i unaprjeđivati, prije svega u svrhu poštivanja zakonskih promjena, odnosno, promjena u svrhama i načinima obrade. Međutim, vaša prava koja proizlaze iz ove Politike privatnosti ili iz odgovarajućih zakonskih propisa nećemo ograničavati. U slučaju da dođe do promjena koja mogu utjecati na vaša prava, o tome ćemo vas obavijestiti pravovremeno i izravno na prikladan način. Ova Politika privatnosti unaprijeđena je 01. srpnja 2020. godine.