U iščekivanju kolapsa. Kakva nam ekonomija treba da se spasimo?

Organizator:

Tip događaja:

Datum događaja: 
četvrtak, 19 studenog, 2020 - 19:00
Adresa: 
Kumičićeva 3b
Rijeka
Hrvatska

Rotary klub Rijeka Novi val poziva vas da 19.11.2020. u 19:00 h prisustvujete online predavanju pod nazivom "U iščekivanju kolapsa - kakva nam ekonomija treba da se spasimo?". Predavanje će se održati u sklopu projekta Priroda i društvo, a predavač je doc. dr. sc. Branko Ančić.

Predavanje se održava putem platforme Microsoft Teams, a poveznica je http://shorturl.at/aisEZ

O predavanju:  Znanost nas skoro pa svakodnevno upozorava o opasnostima klimatskih promjena. Suše, poplave, oluje, manjak hrane, zarazne bolesti, ratovi zbog resursa – scenariji su koje nam znanstvenici obećavaju u budućosti, i to ne dalekoj, već za našeg života. Kakav život možemo očekivati ako nas čeka ekološki i društveni kolaps? Hoćemo li moći biti sretni s manje materijalnih resursa? Ima li dobrog života u budućnosti? Kakva nam ekonomija treba kako bismo se spasili?

O predavaču: Doc. dr. sc. Branko Ančić  viši je znanstveni suradnik u polju sociologije na Institutu za društvena istraživanja u Zagrebu, vanjski je suradnik Odjela za sociologiju na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu, a od 2017. godine izabran je i za naslovnog docenta na Sveučilištu u Rijeci. Nakon diplome iz područja socijologije i kroatologije na Hrvatskim studijima, upisuje Međusveučilišni poslijediplomski studij sociologije na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu na kojemu je i doktorirao s temom Vjerska zajednica kao socijalni resurs: istraživanje o povezanosti religije i zdravlja. Tijekom karijere aktivan je u brojnim istraživačkim projektima, a iza sebe ima čak 81 znanstveni rad iz različitih područja uključujući sociologiju, sociologiju religije i održivi razvoj.