Rijeka Novi val

Adresa
Radmile Matejčić 2
51000 Rijeka
RIID: 
89908
Charter: 
srijeda, 6 ožujka, 2019
Tip kluba: 
Rotary klub
OIB: 
77136083461
Matični broj: 
05092167
IBAN: 
HR4124020061100926010
Sastanci
Kampus Sveučilišta u Rijeci, Zgrada sveučilišnih odjela
Petak, 20:00 h
Detaljnije o klubu: 

NAŠ ŽIVOT JE NOVI VAL

Rijeka je u 2019. godini dobila novi Rotary klub, trećeg člana obitelji - Rotary klub Rijeka Novi Val. Riječ je o 58. klubu našeg Rotary Distrikta 1913, najmlađem po prosjeku godina članica i članova (30 godina). Osnovan je 06.03.2019. na 90. obljetnicu rotarijanske povijesti u Hrvatskoj. Ambiciozni smo, simpatični mladi ljudi koji su uspješno zaplovili u svoje karijere u kojima već ostvaruju upečatiljive rezultate i uspjehe, koji svojom svježinom žele doprinijeti Rotary zajednici na najbolji mogući način – nesebičnim pomaganjem, promicanjem visokih etičkih načela, širenjem dobre volje, mira i razumijevanja te djelovanjem s ciljem općeg dobra.

Ono što nas je potaknulo na okupljanje, prvenstveno je veliki optimizam i želja da pokrenemo mlađe generacije– mlade poslovne ljude, da se uključe u rad zajednice te, osviješteni problemima i potrebama naše zajednice, svojim radom i entuzijazmom doprinesu gradu u kojem žive.

Iznimno nas veseli pomaganje najmlađima, posebice inkluzija socijalno ugrožene djece u društvo. Djeca su najranjivija skupina društva, posebice ona bez odgovarajuće skrbi te ćemo veliki dio naših akcija posvetiti upravo njima.

Cilj nam je ostvariti i dugoročnu suradnju s udrugama koje pomažu djeci s Down sindromom, slijepim i slabovidnim mladim osobama te osobama s oštećenim sluhom, u svrhu pomaganja pri društvenoj integraciji.

Dodatni vjetar u leđa za realizaciju naših ciljeva daje nam kumski klub Rotary E-Klub Hrvatska, kojemu i ovom prilikom zahvaljujemo na do sada pruženoj pomoći te se veselimo daljnjoj suradnji i projektima.

Pojedini članovi nose za sobom dugogodišnje iskustvo stečeno u Rotaractu. To iskustvo bit će nam iznimno dragocjeno u ovoj našoj novoj, rotarijanskoj etapi. Unatoč iskustvu koje imamo, svjesni smo svoje mladosti, no na nju ne gledamo kao na nedostatak, već kao prednost jer nam upravo ona daje snagu, motiviranost, energičnost i entuzijazam da mijenjamo svijet oko sebe, krenuvši od samih sebe.

Nazdravimo zajedno novim prijateljstvima i dobročinstvima!

Rotaract klubovi

Interact klubovi