Zoran Kureljušić: U susret EUR-u

Organizator:

Tip događaja:

Datum događaja: 
srijeda, 30 ožujka, 2022 - 20:00 do 21:00
Adresa: 
Avenija Matije Ljubeka 25
Zagreb
Hrvatska

Nacionalnim planom Hrvatska provodi pripreme za provođenje strateške odluke o uvođenju eura. U medijima se vodi se puno rasprava iz različitih perspektiva. 
Zakon o uvođenju eura Vlada je usvojila 3.3.2022. i  nalazi se u prvom čitanju u Sabor, u pripremi su se prateći podzakonski akti i tumačenja, poduzeća, financijski sektor, državan i lokalna uprava i građani raspolažu s više ili manje informacija nacionalnom projektu. Kroz predavanje ću oslikati neke od praktičnih izazova s kojima se susreću banke kao jedan od osnovnih sudionika koji će osigurati uvođenje eura. Tečajne liste, raspoloživost gotovine, radni dani, bankomati, predopskrba gotovinom za  poduzeća i građane. 
Imamo li dovoljno blindiranih vozila? 38 značajnih decimala?! Zašto ne mogu raditi svi baš svi bankomati? Što ako imam devizni račun i eurima i tekući račun koji će se pretvoriti u eure? Lišeno  dnevno političkih tema vezanih uz euro kroz predavanje ću podijeliti male životne detalje koji se skrivaju iza ovog velikog povijesnog projekta.
Predavač: Zoran Kureljušić dipl. eoc. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu 1994. godine. Od počeka karijere radi u bankarskoj industriji (PBZ, Zaba) s kraćim „izletom“ u leasing industriju (HLK). Stekao je bogato iskustvo u vođenju bankovnih kanala distribucije i razvoja proizvoda u domeni poslovanja s građanima i malim poduzećima.
Iskustvo je stjecao na projektima osnivanja Zaba24 – direktnih kanala distribucije, uvođenja nacionalnog 2D bar kȏda na uplatnicama, prvog Internet bankarstva za pravne osobe s PKI certifikatima, prvim end to end on-line kreditima , uvođenjem prvog tokena za autorizaciju transakcija na direktnim kanalima distribucije itd. Trenutno vodi razvoj PBZ direktnih kanala distribucije za građane

Vidimo se u srijedu 30.3.2022. u 20:00 u živo i putem MS Teams 

Click here to join the meeting