RC Zagreb Gradec: predavanje prof. dr. sc. Dražena Juračića 'NOVO U STAROM – arhitektonski projekti u povijesnim prostorima'

Organizator:

Tip događaja:

Datum događaja: 
četvrtak, 25 ožujka, 2021 - 19:30 do 21:00
Adresa: 
Hotel Westin
Zagreb
Hrvatska

Arhitektonske intervencije u povijesne urbane prostore, odnosno pitanja o novom u starom redovito polariziraju javnost, a zagrebačke rasprave o Cvjetnom prolazu, Muzičkoj akademiji i Ban centru oslikavaju intenzitet takvih prijepora unutar opće javnosti i segmenata stručnih javnosti – arhitekata, konzervatora, urbanista i poduzetnika.
Izazove očuvanja kulturno povijesnih cjelina prilikom arhitektonskih intervencija u povijesnim prostorima prof. dr. sc. Dražen Juračić rasvijetlit će analizom vlastitog pristupa na dva recentna projekta - Farmaceutsko biokemijskog fakulteta uz zagrebački Mirogoj i poslovno stambene zgrade „Tommy“ u sjevernoj luci u Rovinju.
Donedavno redoviti profesor Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu i voditelj doktorskog studija na tom fakultetu, Dražen Juračić jedan je od vodećih autoriteta suvremene hrvatske arhitekture. Pored istraživačkog rada u području projektnih metoda i zdravstvenih zgrada, ostvario je brojne zapažene arhitektonske realizacije za koje je primio najprestižnija priznanja i nagrade u području arhitekture – nagrade Vladimir Nazor, Viktor Kovačić, Bernardo Bernardi kao i nagradu Zagrebačkog salona.

Predavanje će se održati u sklopu redovitog termina klupskog sastanka RC Zagreb Gradec, u četvrtak 25. ožujka 2021. u 19.30. Pristupni podaci za Zoom sastanak su: https://us02web.zoom.us/j/88698787030?pwd=QzZGeHdsbFNINk9YT1lxOUFZVzEzQT09; Meeting ID: 886 9878 7030; Passcode: 589407