RC Zagreb Gradec: Predavanje Ivana Đikića "Kada i kako ćemo savladati Covid?"

Organizator:

Tip događaja:

Datum događaja: 
četvrtak, 7 siječnja, 2021 - 19:30 do 21:00
Adresa: 
Kršnjavoga 1
Zagreb
Hrvatska

Rotary klub Zagreb Gradec poziva vas na predavanje akademika Ivana Đikića pod naslovom "Kada i kako ćemo savladati Covid 19?"

Na našim klupskim sastancima često ugošćujemo predavače koje ne treba posebno predstavljati. Tako je i Ivan Đikić vrlo dobro poznat široj hrvatskoj javnosti, jednako kao što su poznata i njegova stajališta o borbi protiv pandemije. Od početka Covid krize akademik Đikić redovito i angažirano javno istupa i argumentirano se zalaže za načelo da borba protiv pandemije mora biti utemeljena na podacima i njihovoj analizi, a ne na proizvoljnim pretpostavkama i procjenama. 

Tijekom ovog perioda sa zanimanjem pratimo preporuke, komentare, reakcije i polemike o pitanjima vezanima uz korona virus. Razne izjave dolaze kako od pripadnika znanstvene zajednice, tako i od drugih koji smatraju da se o virusu moraju izjasniti. Iz kakofonije stavova i argumenata izdvajaju se artikulirane, dosljedne i jasne poruke ak. Đikića koje svatko razumije. Ovaj član američke i njemačke akademije za znanost svojim primjerom dokazuje da se znanost tiče svih i da uloga i odgovornost znanstvenika nadilazi laboratorijske i kabinetske rutine kojima je većina znanstvenika privržena.

Tema našeg predavanja u ovom je trenutku pitanje svih pitanja. Ne propustite izuzetnu priliku da se rotarijanska zajednica u Hrvatskoj upozna s ovim znanstvenikom! Svi rotarijanci i njihovi prijatelji su dobrodošli.

Predavanje će se održati preko platforme Zoom, u terminu klupskog sastanka RC Zagreb Gradec , u četvrtak 7. siječnja 2021. godine s početkom u 19.30 sati.

Pristupni podaci su
https://us02web.zoom.us/j/88698787030?pwd=QzZGeHdsbFNINk9YT1lxOUFZVzEzQT09

Meeting ID: 886 9878 7030
Passcode: 589407

Maksimalan broj sudionika je 100 pa preporučujemo da se uključite na vrijeme.