Ratko Mutavdžić - “Umjetna inteligencija: što znamo i što bi željeli znati?

Organizator:

Tip događaja:

Datum događaja: 
srijeda, 14 listopada, 2020 - 19:30
Adresa: 
Lido
Jezero Jarun
Zagreb
Hrvatska

 

“Primjena umjetne inteligencije nije budućnost već sadašnjost našeg privatnog i poslovnog života – možda I više nego što primjećujemo. Na prezentaciji ćemo razgovarati o tome gdje je danas umjetna inteligencija, gdje će biti sutra, ali i pokazati vam neke primjere gdje je danas umjetna inteligencija neprimjetna, jer radi toliko dobro da niti ne primjećujete da taj posao odrađuje računalo. Razgovarati ćemo I o ne-tehnološkim detaljima primjene, kao što je etika, moral, pravo itd vezano za uporabu umjetne inteligencije. Posebno za kraj, gdje je umjetna inteliencija u Hrvatskoj, što se radi (ili ne radi, a trebalo bi) te tko su I što rade tvrtke koje nose ovaj razvoj.

Voditi će nas…

Ratko Mutavdžić regionalni tehnički direktor u Microsoftu gdje je već 20 godina, vodeći savjetodavnu grupu, grupu za podršku razvoja novih proizvoda te grupu za prodaju javnoj upravi. Trenutno vodi primjenu cijelog niza naprednih tehnoloških platformi, uključivo umjetnu inteligenciju, podatkovne platforme I napredno računarstvo te njihovu primjenu u raznim industrijama. Autor je više objavljenih stručnih radova na različite teme tehnologija, vlasnik je poznatih blogova na temu novih tehnologija i upravljanja projektima te aktivni sudionik različitih društvenih mreža na kojima se pronalaze novi načini primjene inovacija i invencija. Često je govornik na različitim konferencijama, radionicama, sastancima, generalno na bilo kojem mjestu gdje ljudi istražuju, propituju, misle i bave se inovativnim platformama i tehnologijama.”

Srijeda,

14.listopada 2020

Sati 19:00

Mjesto: restaurant Lido

Jezero Jarun - Zagreb

Donacije poželjne!

Za sudjelovanje predavanju on-line  primaju se donacije u iznosu od 50 kn na račun kluba HR1924020061100931159 (svrha uplate- Donacija Ime i Prezime). Za sudionike uživo kotizacija od 150 kn uključuje večeru nakon predavanja.

Prijava obavezna popunjavanjem obrasca https://forms.gle/msjbwsZgfEkh5SNL7

Uživo max 40 gostiju - tko prvi .......

LIVE Streaming: FaceBook live & MS Teams (on demand) - točne upute će dobiti gosti koji se prijave.

Za sva dodatna pitanja kontaktirajte našu prijateljicu Ivanu Burcar Dunović na mobitel 0913897604 ili na e-mail rczagrebilica@gmail.com