Predavanje

Dealing With Xenophobia in Times of COVID-19 (Rotary Peace Fellowship panel)

Organized by the Rotary Peace Fellowship Alumni Association - Europe

The coronavirus pandemic-related crisis has sparked a growth in xenophobia and racism in Europe and worldwide. The UN secretary-general, António Guterres appealed for an action ‘to end hate speech globally’, when the pandemic has intensified a ‘tsunami of hate and xenophobia, scapegoating and scare-mongering’ against those outside the mainstream society.

Unlimited slots left.

ON-LINE PANELl: Kriza-Ljudi-Mjere

Iznimno nam je drago da u ime Rotary zajednice možemo predstaviti naše paneliste kao naše prijatelje te stručnjake koje smo pomno odabrali kako bi nam pomogli razumijeti i podijeliti iskustva na temu Krize, Ljudi i mogućih Mjera.

Ovu on line panel raspravu organizira jedan od najmlađih klubova u Rotary zajednici, Rotary klub RC Zagreb Ilica te smo ujedno preuzeli veliku odgovornost da s istom temom zainteresiramo, ne samo naše članove, već i javnost.

281 slots left.

Projektiranje u brodogradnji i međunarodno tržište cruisera

U Rijeci je sjedište tvrtke koja zapošljava više od 150 inženjera koji projektiraju i najsloženije cruisere koji se proizvode u brodogradilištu koje ove godine slavi 225 godina rada.
Ditrktor  Ivo Rebić i naš prijatelj rotarijanac će nas uvesti u tajne projektiranja tih grdosija, i ujedno svjedočiti i tome da je moguće iz Hrvatske sa inženjerima koji su završili hrvatske fakultete, zadovoljiti stroge kriterije  kvalitete i rokova koje pred njih postavlja najveće privatno brodogradilište iz Njemačke koje drži više od 40% svjetskog tržišta cruisera.

Unlimited slots left.

Predavanje Davora Huića pod nazivom: Hrvatska, jedna priča o (ne)uspjehu. Kako i zašto smo tu gdje jesmo i koji su načini uz pomoću kojih se može brže napredovati.

Davor Huić je Predsjednik Udruge poreznih obveznika "LIPA" koja svojim radim ukazuje na mogućnosti razvoja zemlje i štiti interese poreznih obveznika. Predavanje "Hrvatska: jedna priča o (ne)uspjehu" govori o mogućnostima koje smo propustili za ubrzani razvoj zemlje ali i o mogućnostima koje su ispred nas i uz koje je moguće brže napredovati u cjelokupnom društvenom razvoju.

Unlimited slots left.

Predavanje Daniela Hinšta "Hrvatska 2025: neke nužne reforme i primjeri iz Estonije"

Politolog Daniel Hinšt, član Rotary Cluba Zagreb Ilica, dug se niz godina bavi policy analitikom raznih globalnih metodologija mjerenja konkurentnosti i ekonomske slobode. Dok Hrvatska bilježi prve vidljivije pomake u određenim područjima, mnogo je još posla na sustizanju najnaprednijih zemalja iz regije između tri mora, kao što su Češka i baltičke zemlje.

Unlimited slots left.

Stranice