Program sreće (koji) Glinu pokreće

Organizator:

Tip događaja:

Datum događaja: 
utorak, 23 veljače, 2021 - 19:30 do 21:00
Adresa: 
Online
Split
Hrvatska

Rotaract klub Split Novi u suradnji s Code Clubom Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Splitu pokreće humanitarnu akciju Program sreće (koji) Glinu pokreće. Akciju čine interaktivne radionice programiranja koje će voditi članovi Code Cluba PMF-a. Na radionicama učenici će izrađivati jednostavne računalne igrice i animacije za igraću konzolu te ih samostalno isprobati na simulatoru. Predznanje o programiranju nije potrebno na sudjelovanje! Računalno okruženje prikladno je za početnike, a programski alat (Jitsi Meet) dostupan je online.  

Radionice su namijenjene djeci od 3. do 6. razreda osnovne škole, a sudjelovanjem u radionici učenicima se omogućava početni uvid u svijet programiranja u svrhu stvaranja i povećavanja interesa za programiranjem, populariziranja digitalnih alata od najranije školske dobi te stjecanja novih vještina poželjnih u digitalnom svijetu. 

Humanitarna dimenzija ove akcije temelji se na prikupljanju donacija za pomoć u izgradnji kuće obitelji slabijeg imovinskog stanja iz Gline. Preporučeni iznos donacije je 50 kn, ali nije obvezan za sudjelovanje na radionici. Ukupan iznos svih donacija doprinosi izgradnji ljepšeg i boljeg okruženja stanovnicima potresom pogođenih područja! 

Donaciju možete izvršiti uplatom na  

IBAN: HR8224070001500013755.  

IZNOS: Preporučen iznos donacije je 50 kn (isti nije obvezan) 

Opis plaćanja: ime djeteta koje prijavljujete i odabrani termin 

Za sudjelovanje na radionicama nužno se prijaviti na linku: 

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc_hbPeSRY8JgLd37dk92BRJzmw7xZt...

 

Broj sudionika ograničen je na 120. 

Termini održavanja radionica: 23.2.2021. i 25.2.2021. od 19:30 do 21:00 

 

 Hvala od srca!