Predstavljanje projekata natjecatelja projekta Postani lider budućnosti i proglašenje dobitnika stipendija

Organizator:

Tip događaja:

Datum događaja: 
subota, 26 ožujka, 2022 - 10:00
Adresa: 
Fakultet elektrotehnike i računarstva, Unska 3
Siva vijećnica
Zagreb
Hrvatska

Cilj našeg projekta je razvoj osobnih kompetencija mladih i budućih lidera u smislu njihove edukacije i osmišljavanja humanitarnog projekta. Želimo prepoznati i razviti liderske kompetencije što ranije u životu mladog čovjeka. Projektom će se osmisliti i izraditi nastavni materijali te provesti radionica s ciljem edukacije zainteresiranih učenika srednjih škola u području upravljanja projektima.

Nakon odabira učenika na temelju njihovog motivacijskog pisma, sudionici će sudjelovati u edukaciji koja će im dati temelje znanja za osmišljavanje humanitarnog projekta na temu „sloboda“. Prijedlozi projekata koje će izraditi tijekom edukacije bit će ocjenjivani od strane ocjenjivačkog suda koji će se sastojati od članova našeg kluba te predstavnika donatora i partnera. Ocjenjivat će se kvaliteta projektne prijave i kvaliteta predstavljanja (pitch-a) projekta na svečanom predstavljanju projekata na koju će biti pozvani svi zainteresirani te predstavnici donatora i partnera, a najuspješniji tim(ovi) će biti nagrađen jednogodišnjom stipendijom.

Projekt će se provoditi 12., 19. i 26. ožujka 2022. godine. Edukacija će se provoditi kroz dvije jednodnevne radionice tijekom dva vikenda, dok će treći vikend će biti organizirano svečano predstavljanje.

Ovim projektom će se budućim mladim liderima otvoriti svijet upravljanja projektima što će omogućiti njihovo što ranije uključivanje u projekte kojima će utjecati na zajednicu u kojoj odrastaju. Ciljana skupina tj. učenici uključeni u projekt će dobiti znanja koja nisu predmet redovne edukacije u školama, a potrebni su im kako bi razvili skup vještina koji će im omogućiti planiranje i provedbu svojih ciljeva.

Neće samo učenici učiti, već smatramo da ćemo i mi naučiti od njih. Ujedno ćemo dobiti precizan uvid u razmišljanja i smjerove nove generacije koje će nas voditi u budućnosti. Kao nagradu za trud i zalaganje Rotary klub će ih nagraditi.

Ovo je jedinstvena prilika da i Vi sudjeluje u ovom sjajnom projektu koji će uz sve ostale kanale komunikacije biti jasno prezentiran i medijima. Cilj svih nas je društveni napredak u svim segmentima. Naša djeca imaju ideje koje moramo slušati i pokušati ih usmjeriti kako bi oni sami uskoro mogli preuzimati vodeće uloge u društvu. Predavači će biti vrhunski stručnjaci i znanstvenici u području upravljanja projektima. PMIEF kurikulum kao osnovu za edukaciju izradila je svjetska udruga za upravljanje projektima (Project Management Institute – PMI), a njezin ogranak PMI Hrvatska nam je partner u projektu.

Kontaktirajte nas na rczagrebilica@gmail.com ili na 091/3897-604.