PREDAVANJE: Sanja Sarnavka - ŽENE ŽRTVE (institucionalnog) NASILJA

Organizator:

Tip događaja:

Datum događaja: 
utorak, 27 veljače, 2024 - 20:00 do 21:00
Adresa: 
Hotel Sheraton, Kneza Borne 2
Zagreb
Hrvatska

[PREDAVANJE] Poduži je popis domaćih propisa koji u cijelosti ili djelomično reguliraju problematiku obiteljskog nasilja. To su prvenstveno Ustav Republike Hrvatske, Kazneni zakon, Zakon o kaznenom postupku, Obiteljski zakon, Zakon o suzbijanju diskriminacije… Po prvi puta nasilje u obitelji definirano je Zakonom o zaštiti od nasilja u obitelji iz 2003. godine, a definicija nasilja u obitelji proširena je Zakonom o zaštiti od nasilja u obitelji iz 2009. godine. U istoj toj formulaciji koristi se i danas. Prema njoj  nasiljem u obitelji smatra se svaki oblik tjelesnog, psihičkog, spolnog ili ekonomskog nasilja. No, što kada su i institucije svojevrsni zlostavljači? Što u slučajevima kada država ne štiti onako kako bi trebala? Što mi kao zajednica možemo učiniti?

O brojnim poznatim slučajevima nasilja nad ženama, ali i onima još brojnijima, javnosti nepoznatima, razgovarat ćemo s jednom od najpoznatijih aktivistica za ljudska prava i prava žena, Sanjom Sarnavkom, doajenkom ženskog aktivizma u Hrvatskoj.

Pridružite nam se i zajedno senzibilizirajmo zajednicu kojoj pripadamo za ovu temu. Važna je...i svuda je oko nas!

Predavanje Sanje Sarnavke: ŽENE ŽRTVE (institucionalnog) NASILJA održat će se u utorak, 27.02.2024. u 20:00 h / Hotel Sheraton. Kotizacija: 30 €.

https://www.facebook.com/rotaryzagrebdora

 

Prilozi: 
Image icon img_1407.jpeg