Predavanje: Get Started in Health Innovation

Organizator:

Tip događaja:

Datum događaja: 
četvrtak, 12 svibnja, 2022 - 18:30 do 20:30
Adresa: 
Miramarska Cesta 24
Zagreb
Hrvatska

RC Zagreb City 1850 poziva vas na predavanje pod naslovom Get Started in Health Innovation.

  • Početak predavanja: on-line 12.5.2022. u 19.30 na linku https://bit.ly/gsihizoom
  • Početak večere i sastanka RC Zagreb City 1850 (prije predavanja): 12.5.2022. u 18.30 (cijena večere je 150 kn)

O predavanju:

Zdravstvo je jedna od industrija koja vapi za inovacijama. Zdravstveni sustav, pružatelji zdravstvenih usluga, pacijenti i vlada svakodnevno se suočavaju s izazovima poput nedostatka resursa, rastućim troškovima i nepovoljnim ishodima. Pandemija je svakako pridonijela tom trendu, ali i potaknula nešto što je bilo itekako potrebno, a to je digitalizacija zdravstvene skrbi i širenje inovativne medicinske tehnologije. U svijetu disruptivnih tehnologija, biti inovativan nije nešto što je poželjno već nužno. No, pitanje je kako potaknuti inovativnost u zdravstvu i ambiciju za uvođenjem promjena.

Osjećaj hitnoće za promjenama sve je više naglašen, stoga se kao rezultat toga sve više investitora okreće healthtech startupima u kojima vide neiskorišteni potencijal. U 2021. godini investirano je 10 milijardi USD u europske healthtech startupe što je porast za 2.5 puta u odnosu na 2019. godinu. Različiti interesi od inovatora, ulagača, pacijenata, pa sve do pružatelja zdravstvenih usluga sudjeluju u razvoju zdravstvenog ekosustava koji sve više oživljava. Pritom, u razvoju zdravstvenih inovacija ključnu ulogu imaju inkubatori i akceleratori kao rješenja izazova u toj industriji.

Novost u hrvatskom healthtech ekosustavu jest pokretanje programa podrške startupima - Get Started in Health Innovation.

Get Started in Health Innovation nudi podršku svima koji imaju ideju za unapređenje zdravstvenog sustava i pružanje kliničke skrbi te žele poboljšati iskustvo pacijenata. 

Stvaranje proizvoda i usluga suvremene digitalnog zdravstva nalazi se na čvorištu medicine i tehnologije. Stoga, osim uključivanja dionika zdravstvenog sustava, razvoj inovacija zahtijeva iskustvo i znanje o tehničkim i poslovnim aspektima, a samim time podrazumijeva i mentorsku podršku.  

Sveučilište u Zagrebu (EIT Health HUB Hrvatska) i Lean Startup Hrvatska odlučili su pokrenuti Get Started in Health Innovation, 6-mjesečni program specijalizirane podrške startupima u zdravstvenoj industriji.

Program je namijenjen: 

  • pojedincima ili startup timovima u ranoj fazi razvoja prije izlaska na tržište 
  • studentima diplomskih ili doktorskih studija
  • istraživačima iz područja prirodnih, tehničkih ili društvenih znanosti
  • zdravstvenim djelatnicima
  • zdravstvenim poduzetnicima

Kroz intedisciplinarni pristup zasnovan na resursima sveučilišta, podršci partnera iz industrije i međunarodnom dosegu, program će ponuditi jedinstvenu podršku u razvoju i edukaciju za inovatore u zdravstvu, umrežavanje sa stručnjacima te pristup izvorima financiranja. 

Ukoliko vas zanimaju inovacije u zdravstvu pridružite nam se na predavanju kojeg će održati Filip Stipančić i Miro Hegedić iz organizacije Lean startup Hrvatska.

Više informacija o programu: https://bit.ly/3FnHNFT