MOGUĆA ULOGA EU U KORONA KRIZI - IMPLEMENTACIJA PREMA HRVATSKO

Organizator:

Tip događaja:

Datum događaja: 
srijeda, 22 travnja, 2020 - 20:00 do 21:30
Adresa: 
http://tiny.cc/o13tmz PLATFORMA MICROSOFT TEAMS
Zagreb
Hrvatska

RC Ilica organizira panel/tribinu br. 3 "KORONA POSLIJE KORONE" na temu KOJA JE MOGUĆA ULOGA EU U OVOJ KRIZI - IMPLEMENTACIJA PREMA HRVATSKOJ -
Srijeda 22/04 od 20 sati Klikni link: http://tiny.cc/o13tmz

1.Biljana Borzan - zastupnica u Europskom parlamentu, članica Odbora za unutarnje tržište i zaštitu potrošača, članica Izaslanstva za Južnu Aziju. Zamjenska članica Odbora za okoliš, javno zdravstvo i sigurnost hrane, Izaslanstva za odnose sa Sjevernom Makedonijom. Potpredsjednica Grupe Socijalista i demokrata u Europskom parlamentu.

2.Kristijan Kotarski docent na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Objavio 20-ak znanstvenih radova u zemlji i inozemstvu (Kina, SAD, Švicarska i Velika Britanija) te uređuje dvije knjige: „Policy-Making at the European Periphery: The Case of Croatia“ (2019), te „Hrvatska u raljama klijentelizma: politike, postupci i posljedice trgovanja institucionalnom moći „(2020). Autor je više od 30 stručnih radova, objavljenih u časopisu Banka i na portalu Ekonomski Lab. Od 2017.g. voditelj je sveučilišnog specijalističkog studija „Prilagodba Europskoj uniji: upravljanje projektima i korištenje fondova i programa EU“ i Centra za europske studije pri Fakultetu političkih znanosti.

3.Darko Liović - konzultant za EU fondove, specijalist za područje financija, suvlasnik tvrtke Impuls savjetovanje d.o.o., magistar znanosti s područja financija i bankarstva, doktorand na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, predsjednik Uprave HAMAG BICRO-a u periodu od 2012. do 2016. godine. Iskustvo u uspostavi nacionalnog okvira i sustava za povlačenje EU fondova te u apsorpciji sredstava za više od 150 projekata malih i srednjih poduzeća.
TEME:
EU i njena uloga u ovoj krizi. Što mogu napraviti EU institucije? Što EU može, a što ne smije/ne može pružiti članicama? EU trendovi i razmišljanja članica, smjerovi. Jeli EU pokazala dovoljnu solidarnost? Što je „digitalni porez“ hoće li se uvesti? Što je s fondovima EU u Hrvatskoj? Koji programi u HR su sada raspisani i kako aplicirati? Što se promijenilo u apliciranju? Kakvi su kriteriji (jesu li relaksiraniji/postroženi uvjeti)

#ostanidoma #prikljucise #pitaj #rotary