❄✨ LANA JANJANIN KVARTET✨❄ Božićni jazz koncert

Organizator:

Tip događaja:

Datum događaja: 
nedjelja, 17 prosinca, 2023 - 19:00
Adresa: 
Trg Dragutina Domjanića 6/1
Sesvete
Hrvatska

Ovog Božića za vas smo pripremili vrhunski jazz koncert!
Lana Janjanin - vokal, klavir i kompozicije i glazbenici iz Slovenije –Tomaž Gajšt – truba, Jošt Lampret - el.bas i kontrabas i Žiga Smrdel - bubnjevi. Svi glazbenici visoko su
obrazovani u klasičnoj i jazz glazbi, a pronalaze svoj glazbeni ukus unutar raznovrsnih žanrova (soul, jazz, RnB) koje kombiniraju u zajedničkom muziciranju.

Lana Janjanin, 33-godišnja skladateljica, klaviristica i pjevačica rođena je u Zagrebu u glazbenoj obitelji. U dobi od 4 godine kreće u glazbeni vrtić, a sa 6 godina upisuje klavir kao glavni predmet na Glazbenom učilištu Elly Bašić u Zagrebu, gdje završava osnovni i srednjoškolski program, paralelno pohađajući 18. jezičnu gimnaziju. Interes prema jazz, soul/R&B i pop glazbi potiče ju na pisanje vlastitih pjesama, no ljubav i poštovanje prema klasičnoj glazbi vode ju u Beč gdje 2008. godine upisuje studij kompozicije na glazbenoj akademiji “Universtät für Musik und darstellende Kunst Wien” . U lipnju 2010. godine završava prvi diplomski studij klasične kompozicije i nastavlja sa studijem medijske kompozicije, kojeg 2013. uspješno završava te stiče titulu magistre s 23 godine, kao najmlađa u klasi. Lana piše tekstove, sklada i aranžira glazbu za svoj jazz sastav s kojim redovito nastupa na internacionalnim pozornicama, kao i za klasične i jazz orkestre, kojima po prilici i dirigira. Njezine kompozicije za klasične komorne sastave redovito izvode ansambli po cijelome svijetu (SAD, Argentina, Njemačka, Francuska, Austrija, Danska, Belgija, itd.). Također, kao izvođačica nastupa internacionalno solo i sa svojim sastavom na brojnim festivalima te ekskluzivnim hotelima (Švicarska, Grčka, Kina, Kajmansko otočje, itd.). Surađivala je sa mnogim renomiranim glazbenicima i orkestrima među kojima su i Roby Lakatoš, Vlatko Stefanovski, ORF Simfonijski Orkestar, Jazz Orkestar HRT-a i Zagrebačka Filharmonija. Krajem 2018. godine objavila je debitantski album autorske glazbe - "A Minute of Love", koji je snimila sa svojim jazz sastavom. Iste godine objavljen je i dvostruki album "Miracles" u suradnji sa Dinom Rizvić i Jazz Orkestrom HRT-a, s kojom produkcijom obje glazbenice ulaze u povijest Hrvatske i regije kao prve žene koje su skladale, aranžirale, odsvirale i otpjevale svoj opus za big band. Lana je 2019. godine nominirana za diskografsku nagradu "Porin" u kategoriji "Novi izvođač godine", a iste godine predstavljala je Hrvatsku na međunarodnom projektu i turneji "Euroradio Jazz Orchestra" pod organizacijom Europske radiodifuzijske unije. U srpnju 2021. godine preuzima funkciju umjetničke direktorice jazz projekata Hrvatskog Društva Skladatelja, čiji je redovni član.