Korak u život

Organizator:

Tip događaja:

Datum događaja: 
subota, 10 rujna, 2022 - 20:30
Adresa: 
Atrij Galerije Klovićevi dvori
Zagreb
Hrvatska

RC ZAGREB KAPTOL, u suradnji sa Scenom Amadeo te akademskim slikarom Vatroslavom Kuliš i ove godine organizira koncert kao promociju i pomoć humanitarnoj akciji KORAK U ŽIVOT, putem koje se skupljaju sredstva za pomoć djeci bez adekvatne roditeljske skrbi, na način da se osiguravaju petogodišnje stipendije za redovan studij.

Ove godine će nam u nastojanjima za prikupljanjem sredstava pomoći Matej  Meštrović, pijanist i skladatelj, dobitnik mnogobrojnih nagrada, a jedna od njih je i Gobal Music Award. Opus mu je širok, od klasične glazbe, preko filmske do suvremene.
Koncert će se održati na Sceni Amadeo-/ Subota, 10.09.2022. / 20:30 / Galerija Klovićevi dvori. Za slučaj lošeg vremena-kiše, koncert se odgađaj za nedjelju 11. Rujna sa početkom, također u 20.30 sati.

Cijena ulaznice: 150,00 kn. Karte se mogu kupiti na blagajni: Galerija Klovićevi Dvori, Jezuitski trg 4, 10000 Zagreb ili putem on line prodaje ulaznice.hr
Blagajna je otvorena od 18:00 sati na dan održavanja koncerta.
Svaki kupac ulaznice na dar će primiti grafiku našeg člana, Vatroslava Kulis, sigurno jednog od najvećih živućih likovnih umjetnika.
Kroz protekle godine ova akcija osigurala je preko 250 petogodišnjih stipendija, sto je vrijednost od preko 25 miliona kuna.

Pozivamo Vas da dodjete, uživate u sjajnoj glazbi još sjajnijeg umjetnika, ponesete na dar lijep likovni poklon, te učinite dobro djelo za najpotrebitije


Matej Meštrović bez sumnje je najsvestraniji umjetnik na hrvatskoj kulturnoj sceni. Ekskluzivni je umjetnik izdavačke kuće PARMA Recordings (USA). 2018. godine praizveo je “Dunavsku Rapsodiju” za klavir i orkestar u glavnoj dvorani Carnegie Hall - Stern, i time postao prvi hrvatski kompozitor koji je imao praizvedbu vlastitog djela u toj prestižnoj dvorani. Autor je glazbe za tri hrvatska paviljona na svjetskim izložbama EXPO - Šangaj 2010, Hannover 2000, LISABON 1998. za čiju je realizaciju nagrađen i Nagradom Grada Zagreba. Dobitnik je brojnih nagrada: "Posebne nagrade gradonačelnika Karlovyh Vary", “Oktavijan” na “Danima hrvatskog filma”, “Baldo Čupić” za najbolji nacionalni turistički film, 4 Global Music Awards nagrade. Njegov CD “Vivaldi 4 Seasons for 3 pianos” uvršten je na Spotify listu 50 klasičnih izdanja. U izdanju PARMA Recordings, Meštrovićev CD “3 Rapsodije za klavir i orkestar” snimljen sa Zagrebačkom Filharmonijom, prvi je službeni CD u povijesti tog orkestra za američko tržište te ujedno i dobitnik "Global Music Awards Golden Medal" 2019. godine. Američka kritika proglasila je Mateja Meštrovića hrvatskim John Williamsom. U travnju ove godine, Meštrovićev CD "Piano Waves" osvaja nagradu najbolji album Klasične glazbe kao i nagradu za najbolji album u svima kategorijama na uglednog američkoj web stranici Solopiano.com. Krajem rujna ove godine, Meštrovića očekuje snimanje autorskog materijala sa London Symphony Orchestra u Abbey Road studiju, za izdavačku kuću PARMA Recordings.

Korak u život

U Hrvatskoj svake godine 200-tinjak djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz dječjih domova i udomiteljskih obitelji završava srednju školu, a ponekad čak i namjerno padaju četvrti razred srednje škole, jer strahuju kako dalje. Upravo je iz tog razloga Rotary Club Zagreb Kaptol pokrenuo jednu od najuspješnijih i najdugovječnijih humanitarnih akcija - Korak u život. Akcija je započela 2008. godine te se od tada svake godine osiguravaju stipendije za mlade ljude koji po završetku srednje škole moraju napustiti domove za nezbrinutu djecu i udomiteljske obitelji, a koji imaju želju, no ne i mogućnosti, nastaviti fakultetsko obrazovanje. Od početka akcije osigurana su sredstva za više od 200 stipendija, a uz Rotary club Zagreb Kaptol, u akciju su uključene najveće hrvatske kompanije. Uz njih, svojim su aktivnim sudjelovanjem akciju podržala i mnoga imena hrvatskog sporta, glazbe i kulture.