Generacija Z - Pakao fluktuacije – kako da ne odlaze?

Organizator:

Tip događaja:

Datum događaja: 
srijeda, 22 studenog, 2023 - 20:00 do 21:00
Adresa: 
Rudeška cesta 140, restoran Taurus
Zagreb
Hrvatska

Što možete očekivati na predavanju?

dr. sc Krešimir Delač i psihologinja Maja Vučić pomoći će nam da saznamo kako uz minimalna ulaganja možemo u svojoj organizaciji stvoriti radnu okolinu u kojoj će nove generacije osjećati da se mogu razvijati i dati smislen doprinos. Bit će istraživanja, analiza, pobijanja mitova, psihoterapije i zdravog razuma, a vjerojatno ćemo se i nasmijati malo dok prolazimo kroz sve to. Generacija Z postaje sve veći dio radne snage. Moramo ih privući pa zadržati dovoljno dugo da se razviju u zvijezde. Kraće se zadržavaju na radnom mjestu i glasniji su u izražavanju svojih želja i potreba nego prethodne generacije, pa nam idu na živce. Idu nam na živce, ali i mi smo generaciji naših roditelja na poslu išli na živce. Ima li uopće razlike ili previše filozofiramo.

Spojit ćemo svjetska i naša istraživanja s primjerima iz psihoterapijske prakse i pokazat ćemo vam kako mladi na početku karijere trenutno razmišljaju, kako se osjećaju i što im je zaista potrebno da bi funkcionirali na poslu. Je li recimo mentoring Xanax koji samo rješava posljedicu ili je mentoring terapija koja se bavi uzrokom njihove konkretne potrebe? Što im je ZAISTA potrebno?

dr. sc. Krešimir Delač Trenutno je partner u Simulusu te redoviti profesor poduzetništva u Cotrugli Business School. Diplomirao je i doktorirao na FER-u te stekao titulu MBA u Cotrugli Business School. Nakon karijere u HT-u, Ericssonu i b4b-u 2011. osniva Simulus grupu. Od početka rada u Simulusu surađuje s nizom velikih domaćih i stranih tvrtki na području razvoja i upravljanja ljudskim potencijalima.

Maja Vučić se bavi organizacijskom psihologijom od 2006. godine, od utvrđivanja uzroka problema unutar tvrtke, dijagnoze slabih i jakih strana ljudskih potencijala, selekcije zaposlenika po principu “prava osoba na pravom mjestu” i razvojem praktičnih i primjenjivih edukacija po mjeri u području menadžerskih vještina, komunikacijskih vještina, razvoja osobnih potencijala i međuljudskih odnosa. Suradnica je Simulus Grupe kao edukator na brojnim projektima. Osnivačica je udruge Life Friendly Firm koja pomaže tvrtkama da svojim zaposlenicima pruže „Human-centered working experience“. Surađivala je s brojnim tvrtkama, javnim ustanovama i individualcima kao edukatorica iz područja visokog managementa i visoke politike za osobni rast i razvoj, komunikaciju, prezentacijske vještine i javne nastupe. Diplomirala je na FFZG, Odsjek za psihologiju.

Kotizacija iznosi 30 EUR ((uključena i hrana i piće)  upate na račun HR1924020061100931159 , a prijave na mail rczagrebilica@gmail.com

Prikupljamo  donacije za udrugu Salve koja će sredstva iskorisiti za jačanje mentalnog zdravlja roditelja djece s razvojnim teškoćama.