Dajte mi da osjetim!

Organizator:

Tip događaja:

Datum događaja: 
ponedjeljak, 30 rujna, 2019 - 06:30 do ponedjeljak, 14 listopada, 2019 - 23:30
Adresa: 
Praška 2
10000
ZAGREB
Hrvatska

˝Dajte mi da osjetim˝ naziv je nacionalne humanitarne akcije koja će trajati u razdoblju od 30. rujna do 14. listopada 2019 godine u organizaciji Rotaract kluba Zagreb Gradec. Prikupljat ćemo donacije pomoću nekoliko kanala kako bismo opremili Centar za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice koji pomaže djeci s potrebama usluga rane intervencije (0-6 godina). Spomenuta djeca suočena su sa senzoričkim oštećenjima, razvojnim odstupanjima, malformacijskim sindromima te sličnim  oštećenjima. Jednostavnim rječnikom, djeci je onemogućeno normalno funkcioniranje u zajednici zbog poteškoća s komunikacijom, osjetom i kretanjem.

Pri planiranju inicijative bili smo osviješteni činjenicom kako u Krapinsko-zagorskoj županiji ne postoji usluga rane intervencije na javnoj razini, dostupna svima i bez potrebe plaćanja naknade, a broj djece kojoj je ona potrebna raste svakim danom. Ujedno, inicijativom je cilj i osnažiti Centar za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice kako bi bio u pregovaračkoj poziciju naspram Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te postao prva javna institucija koja bi pružala uslugu svim potrebitim stanovnicima županije i njene okolice. Centar je već samostalno uložio resurse u obrazovanje stručnjaka koji provode program rane intervencije, a trenutno trebaju pomoć u prikupljanju sredstava koja će im omogućiti kupovinu specijalne didaktičke opreme za opremanje ineraktivnog prostora kabineta za ranu intervenciju.

Kako bi akcija bila uspješna, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas da s obzirom na svoje mogućnost donirate određeni iznos pozivom na broj 060 950 950, donacijom na www.dajmoimdaosjete.org ili skeniranjem qr koda iz letka koji se nalazi u prilogu.

 

Dajmo im da osjete!

Ivan Vugrinović

predsjednik

RAC Zagreb Gradec