Započela akcija "Pokrenimo srce" Rotary kluba Karlovac - Dubovac

Slika korisnika Marina Salopek Kasunić
Marina Salopek ... 22 rujna, 2023 - 16:54

Rotary kluba Karlovac – Dubovac u suradnji sa Zavodom za hitnu medicinu Karlovačke županije provodi akciju „Pokrenimo srce“ namijenjenu podizanju svijesti o važnosti vještine oživljavanja „CPR“ te upotrebe automatskog vanjskog defibrilatora (AVD) u cilju spašavanja života kod zastoja rada srca.

Kroz tu akciju Rotary klub Karlovac - Dubovac će kupiti automatski vanjski defibrilator (AVD) koji će se postaviti na vanjski zid Školske športske dvorane Mladost u Karlovcu dok će djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije iz Edukacijsko simulacijskog centra Karlovac (EduKaSim) provesti edukacije o upotrebi defibrilatora.

Danas su Miljenko Gvožđak i Zvonimir Banoža iz EduKaSim proveli prvu u nizu edukacija u sklopu Programa javno dostupne rane defibrilacije  za članove rotary kluba Karlovac - Dubovac, zaposlenike Mladosti d.o.o. koji upravlja Školskom športskom dvoranom Mladost te za članove Karlovačke športske zajednice. Edukacija se održala u Edukacijsko simulacijskom centru na adresi Dr. V. Mačeka 48, Karlovac.