Water Charity Rotary Regattom prikupljena sredstva za Centar za rehabilitaciju u Sv. Filip i Jakovu

Slika korisnika Sarah Srdar Žiljak
Sarah Srdar Žiljak 27 srpnja, 2020 - 11:46

Brojni Rotarijanci i ove su se godine otisnuli u jadransku avanturu. Od 18. do 20. srpnja 2020. sudjelovali su u Water Charity Rotary Regatti na Kornatima, atraktivnom morskom labirintu omiljenom ljubiteljima jedrenja i savršenim mjestom za odmor.

Okupila se izuzetno raspoložena ekipa splitsko - kaštelanskog okruženja, kao i zadarskih, zagrebačkih, varaždinskih te preloških rotarijanaca. Vrijeme je bilo idealno pa se uz jedrenje našlo vremena za kupanje, a večernja druženja bila su ispunjena prepričavanjem morskih doživljaja.

U Biogradu je organizirana završna večer u sklopu koje su proglašeni pobjednici četiri grupe te ukupni pobjednik kojima su pehare uručili Guverner Districta 1913 Hrvoje Kenfelj i commodore flote Boris Ninić.

Trodnevni program imao je i humanitarni cilj. Ovoga puta to je bilo prikupljanje sredstava za Centar za rehabilitaciju u Sv. Filip i Jakovu, nadomak Biograda na Moru koji obavlja djelatnosti socijalne skrbi u okviru stalnog, tjednog i privremenog smještaja osoba s umjerenim, težim i teškim intelektualnim te pridruženim teškoćama.

Organizator Water Charity Rotary Regatte je Croatian Yachting Fellowship of Rotarians.