Uspješno održana End Polio Family Run

Slika korisnika Sarah Srdar Žiljak
Sarah Srdar Žiljak 13 studenog, 2020 - 09:12

Unatoč izazovnim vremenima pandemije COVID-19, Rotary klub Osijek Josip Juraj Strossmayer nastavio je s aktivnostima usmjerenim služenju zajednici i podršci glavnom cilju Rotary zajednice, iskorjenjivanju dječje paralize u svijetu. Na sam dan obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv dječje paralize 24. listopada, u Osijeku je u organizaciji Rotary kluba i uz podršku udruge Run4Fun održana humanitarna utrka End Polio Family Run. Neizvjesnost krajnjeg ishoda organizacije ovog zahtjevnog projekta zbog epidemioloških uvjeta nije utjecala na odličan odaziv naših sugrađana i svesrdnu podršku brojnih sponzora koji su prepoznali važnu humanitarnu notu samog projekta. Naime, osim donacije za „End Polio Now“ u Rotary Foundation, klub je odlučio dio sredstava prikupljenih ovom akcijom usmjeriti i na pomoć lokalnoj zajednici.

Lijeva obala Drave bila je prepuna pozitivne energije to subotnje prijepodne, a dvjestotinjak sudionika se natjecalo u nekoliko kategorija u kojima su svakako bile najatraktivnije one u kojima su trčale obitelji s djecom, što je i bio jedan od ciljeva utrke. Zahvaljujući podršci brojnih sponzora startni paketi bili su više nego izdašni, a svi sudionici zasluženo su oko vrata ponijeli medalje posebno dizajnirane za ovaj događaj. Akciju kluba podržao je svojim dolaskom i Guverner Distrikta 1913 dr. Hrvoje Kenfelj koji je i u ime Distrikta zahvalio svim natjecateljima te prigodno označio start utrke.

U ovoj humanitarnoj akciji ukupno je od startnina i donacija prikupljeno 14 000 kn. Nakon uplate u Rotary Foundation za borbu protiv dječje paralize, ova predivna rotarijanska priča završila je u srcu Slavonije u SOS dječjem selu Ladimirevci gdje su predstavnici kluba 03. studenog uručili djeci donaciju od 10 000 kn prikupljenih akcijom.

Članovi kluba zahvaljuju svim sponzorima na podršci u ovoj zahtjevnoj organizaciji, suorganizatorima i volonterima na tehničkoj podršci i sugrađanima koji su prepoznali humanitarni cilj akcije i svojim sudjelovanjem dali doprinos kako lokalnoj tako i Rotary zajednici.