U sklopu humanitarne akcije za Udrugu Moje dijete svečano je obilježena 11. obljetnica osnutka Rotary kluba Solin

Slika korisnika Dijana Najjar
Dijana Najjar 8 veljače, 2020 - 08:24

U prvih 11 godina nesebičnog služenja zajednici, RC Solin organizirao je 9 humanitarnih akcija, dodijelio 7 stipendija studentima, donirao i pomagao mnoge pojedince i udruge.

Najznačajnije akcije ostvarene su u zadnje tri godine, uz suradnju s prijateljima iz Rotary klubova Split i Kaštela. Zajedničkim naporima ova tri kluba u humanitarnoj akciji „Klub prijateljstva“ za opremanje Zavoda za neurokirurgiju KBC- Split te „Zajedno za najmlađe“, projektu uređenja i opremanja Laboratorija za medicinu spavanja Klinike za pedijatriju KBC-a Split, prikupljeno je ukupno oko 2 milijuna kuna. Značajan prilog ovim globalnim projektima rotarijanaca dali su prijateljski Rotary klubovi iz Nizozemske i Tajvana, kao i brojni domaći donatori koji su svojim velikodušnim prilozima uvelike zaslužni za uspjeh ovih humanitarnih akcija. Svima njima jedno veliko HVALA!

Proslava humanitarnog karaktera, uz slikoviti prikaz rada solinskih Rotarijanaca, uveličana je lijepim umjetničkim programom. Pozornicu Teatrina ispunili su najprije zvuci 9 gitara, u maestralnoj izvedbi autorske “Priče o gitari“ nadarenog gitarista Marka Matijevića, a zatim i smijeh koji je pratio duhovite izvedbe poznatih stand up komičara Tomislava Primorca i Josipa Škilje. Sav prihod od donacija ide u korist Udruge „Moje dijete „ iz Solina.

Pozivamo sve ljude dobra srca da i u idućih 7 dana, koliko je akcija još aktualna, svoje donacije uplate na račun humanitarne akcije na broj IBAN : HR9024070001500007888.