U organizaciji Rotary kluba Bjelovar Održan centralni godišnji alumni događaj za District 1913 - Hrvatska

Slika korisnika Damir Skelin
Damir Skelin 18 ožujka, 2019 - 12:03

15. Ožujka u bjelovarskom Domu kulture u organizaciji RC Bjelovar održan je u sklopu proslave 90 godina rotarijanstva u Hrvatskoj centralni godišnji alumni događaj za District 1913 u ovoj rotarijanskoj godini. Bila je ovo sjajna prilika da se lokalnoj, ali zahvaljujući posjeti rotarijanaca iz 7 klubova SZ Hrvatske I široj rotarijanskoj zajednici predstavi sam pojam rotary alumnija kao i niz programa kroz koje se alumni postaje. RC Bjelovar sa ukupno učenika I studenata što su od osnutka kluba prije 17 godina sudjelovali u kratkoročnim I dugoročnim projektima razmjene, ima veliko iskustvo I tradiciju na ovom polju, o čemu je iz prve ruke imao priliku govoriti prijatelj Zrinko Arvay, 2002.g. naš prvi student u program dugoročne razmjene, a danas ponosni član Rotary kluba Bjelovar.

Istovremeno, RC Bjelovar je nastavljajući tradiciju rotarijanaca da promoviraju izvrsnost, napredak u obrazovanju i razvoj lokalne ekonomije predstavio dugoročni strateški projekt – formiranje fonda za nagrađivanje izvrsnosti iz STEM podrućja “Kotač izvrsnosti” kojim će najbolji đaci i studenti sa našeg područja imati prilike osjetiti potporu i nagradu za svoj trud i postignutu izvrsnost. Želja nam je da Rotary nagrada za izvrsnost “KOtač izvrsnosti” bude prepoznata kao vrhunska preporuka pri nastavku školovanja, stručnog usavršanja i pri zapošljavanju. Najavljena je I ljetna radionica informatike I robotike za učenike petih do osimih razreda Tech4Kids Bj što je u partenstvu sa kompanijom Altus, Pučkim otvorenim učilištem I Veleučilištem u Bjelovaru. RC Bjelovar pokreće već ovog ljeta, s neskrivenom ambicijom da ovaj projekt s vremenom preraste u Rotary IT ljetni kamp.

Kao uvod u sve ove aktivnosti održan je forum o budućnosti edukacije baziran na, kao i svaki puta do sada, vrhunskim inspirativnim izlaganjima prijatelja Nenada Bakića, Korada Korlevića I Ivana Franičevića.