Rotary klub Zagreb Kaptol nastavlja s brigom za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi

Slika korisnika Sunčica Bulat Würsching
Sunčica Bulat W... 7 prosinca, 2023 - 10:17

U sklopu humanitarne akcije „Korak u život“ koju je pokrenuo Rotary klub Zagreb Kaptol nedavno su svečano dodijeljene stipendije djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Godišnje u Hrvatskoj više od 200 djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi završi srednju školu, ali nema mogućnosti za nastavak fakultetskog obrazovanja. Kako bi im pomogli ostvariti svoje snove, Rotary klub Zagreb Kaptol je 2008. godine pokrenuo akciju „Korak u život“, koja svake godine stipendira mlade studente. Do sada je kroz humanitarnu akciju osigurano 270 stipendija. Sinoć je predstavljeno četvero novih stipendista za akademsku godinu 2023./24., koji su svojim dosadašnjim rezultatima ostvarili pravo na stipendiju.
„Oduvijek su me zanimali elektrotehnika, računarstvo, računala, programi, a ponajviše sklapanje raznih komponenti i sklopova zbog čega sam se i odlučio za Fakultet elektrotehnike i računarstva. Zahvaljujem Rotary klubu Zagreb Kaptol na podršci, jer smatram da će mi ova stipendija pomoći da ostvarim svoj san i da ću zahvaljujući njoj nakon fakulteta moći raditi ono što volim“, izjavio je Antonio, jedan od stipendista.
Stipendije se dodjeljuju na period od pet akademskih godina, a vrijednost petogodišnje stipendije iznosi 24.000,00 EUR. U humanitarnu akciju „Korak u život“ i ove godine su se uključili brojni sponzori kojima se od srca zahvaljujemo, a tradicionalno nas podržava i Zaklada hrvatske nogometne reprezentacije Vatreno srce. „Upravo zahvaljujući Koraku u život brojni mladi ljudi uspjeli su ostvarili svoj životni san, završiti fakultete i danas rade posao koji vole. S mnogima od njih i dalje smo u kontaktu i pratimo njihov životni put, ponosni što smo imali mogućnost biti njihov vjetar u leđa. Vrijednost ove najdugovječnije humanitarne akcije u našoj zemlji prepoznali su građani, ali i sponzori bez kojih ne bismo mogli u kontinuitetu pomagati mladima“ istaknuo je Igor Tambić, predsjednik Rotary kluba Zagreb Kaptol.
Jednu od najdugovječnijih humanitarnih akcija „Korak u život“ podržao je i Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO, koji će u ožujku iduće godine održati humanitarni nastup u Prirodoslovnoj školi Vladimira Preloga u Zagrebu.