Rotary klub Osijek Josip Juraj Strossmayer darivao Zajednicu mladih SOS Dječjeg sela Ladimirevci

Slika korisnika Božana Matoš
Božana Matoš 3 travnja, 2024 - 10:27

Rotary klub Osijek Josip Juraj Strossmayer već 16. godinu provodi na području grada Osijeka i šire zajednice aktivnosti u duhu rotarijanskih načela druženja i služenja, a svoje djelovanje i projekte usmjerava poboljšanju kvalitete življenja u gradu Osijeku. U skladu s tim načelima, klub od svojih početaka kontinuirano osmišljava i provodi aktivnosti s ciljem brige i zaštite djece te poticanja izvrsnosti.

 

Nastavljajući suradnju s SOS - Dječjim selom Ladimirevci, ove godine usmjerili smo dio svojih financijskih sredstava  donacijama za štićenike Zajednice mladih SOS Dječjeg sela koji u gradu Osijeku pohađaju srednju školu. Cilj naših aktivnosti uključivanje je štićenika u socijalni i društveni život grada te poticanje izvrsnosti. Ovom akcijom, Rotary klub Osijek J. J. Strossmayer potpisao je Ugovor o stipendiranju jedne učenice 1. razreda srednje škole tijekom cijelog srednjoškolskog obrazovanja te osigurao pohađanje tečaja učenja stranog jezika u idućoj školskoj godini. Od prikupljenih donacija u akciji, za svih 23  štićenika pripremljena je „Uskrsna košarica“  s prigodnim poklon-bonovima i slatkim uskrsnim paketima. Ukupna vrijednost predane donacije iznosi 7 660 €, a Rotary klub zahvaljuje se svima koji su sudjelovali svojim doprinosom.

 

„Uskrsne košarice“ predane su štićenicima Zajednice mladih u nazočnosti predstavnika Rotary kluba, tom su prilikom potpisani ugovori o stipendiranju između predsjednice Rotary kluba Osijek J. J. Strossmayer Božane Matoš i ravnatelja SOS Dječjeg sela Ladimirevci Zorana Relića.