ROTARY DISCO PARTY - sjajni rezultati sjajnog partija

Slika korisnika Branka Panić Čapo
Branka Panić Čapo 31 svibnja, 2024 - 18:11

 

Sjećate li se ROTARY DISCO PARTY-ja kojega su DORE organizirale početkom veljače i na kojem smo rasplesale sve prijatelje rotarijance koji su nam se s veseljem pridružili? Upravo taj party nešto je što će se još dugo pamtiti. Prije svega po ogromnoj količini pozitivne energije, neumornim plesačima i sjajnim disco hitovima kojima nas je obasipao naš prijatelj, legendarni DJ Igor Primec, koji je tako postao i svojevrsni zaštitini znak DORA i svih budućih plesnih događanja koja ćemo organizirati.

No, ta je večer osim nezaboravne zabave po kojoj je pamtimo učinila još nešto puno više. Naime, promijenila je živote ljudi zbog kojih smo je osmislile i organizirale. Zahvaljujući svima vama koji ste se odazvali našem pozivu, a bilo vas je gotovo 500! prikupile smo zaista respektabilan iznos i nakon odbijenih troškova organizacije od vaših donacija uprihodovale punih 13.360,00 EUR! Sredstva su to koja smo namijenile prvenstveno prekvalifikacijama i školarinama. 

S ponosom možemo podijeliti s vama informacije da smo dosad omogućile prekvalifikacije za dvije štićenice jedne od ustanova za pomoć ženama žrtvama nasilja u obitelji. Te će prekvalifikacije za željena zvanja ovim ženama - koje na žalost ne žive sretan, miran i stabilan obiteljski život jer za takav život njihovi partneri nisu bili ni zainteresirani ni sposobni - osigurati mogućnost zapošljavanja i rada. A samim tim osigurat će im i mogućnost za samostalan život daleko od partnera zlostavljača zbog kojih su i morale potražiti pomoć i sigurno utočište. Zajedno smo im omogućili kvalitetniju i sretniju budućnost, pomogli smo im da promijene svoje živote i ostave iza sebe sve što su proživjele kao žene žrtve obiteljskog nasilja i možda izbjegle sudbinu sve učestalijih slučajeva femicida.

Isto tako, dosad smo osigurali četiri stipendije za studente slabijeg imovinskog stanja. Studenti su to s Kineziološkog i Pravnog fakulteta te KBF-a kojima na mjesečnoj bazi pomažemo i olakšavamo izazove s kojima se susreću tijekom studiranja.

Ostatak sredstava također ćemo usmjeriti u ovom zacrtanom pravcu, pravcu znanja i samostalnosti, neovisnosti i sigurnosti.

Zahvaljujemo od srca svim klubovima iz Zagreba, Siska, Splita… Zahvaljujemo svima vama koji ste bili i još uvijek ste dio ove naše plesne priče koja se nastavlja i postaje tradicionalna. Družimo se ponovno u utorak, 14.02.2025. Slavimo Valentinovo, slavimo život i ljubav, slavimo plesom i druženjem ono najljepše što dajemo zajednici.

Želimo vam lijepo, sadržajno i opuštajuće ljeto i ne zaboravite - vole vas DORE!

https://www.facebook.com/rotaryzagrebdora/

https://www.instagram.com/rotary_klub_zagreb_dora