Rotary club Dubrovnik se približilo brojci od 26 tisuća doniranih sadnica maslina

Slika korisnika Barbara Đurasović
Barbara Đurasović 23 ožujka, 2024 - 22:35
Klub: 
Dubrovnik

Rotary club Dubrovnik je u svojoj najdugovječnijoj akciji donacija sadnica maslina dosad podijelio gotovo 26 tisuća mladih stabala maslina s ciljem potpore obnovi maslinarstva na širem dubrovačkom području!

Sadnice autohtonih sorti maslina u subotu su podijeljene mještanima sela Ljubač. Dvadeset i osam obitelji iskazalo je interes za besplatnim sadnicama pokazujući time da entuzijazam za maslinarstvom ne jenjava ni u Gornjim selima.

Ovogodišnjoj akciji, koju dubrovački rotarijanci organiziraju svakog proljeća, pridružili su se i prijatelji iz RC Zagreb Grič te Rotary kluba Kotor.

Ideja o pokretanju ove akcije nastala je u ljeto 2000. godine, kada su veliki šumski požari opustošili Dubrovačko primorje, ozbiljno narušavajući poljoprivredne kulture, a među njima i brojne masline. Dosad su, osim Primorja, sadnice donirane stanovnicima Konavala, Župe dubrovačke, Rijeke dubrovačke, Pelješca i Korčule, te prošle godine mještanima Elafitskih otoka. Tradicionalna akcija bila je prekinuta samo u vrijeme pandemije koronavirusa.