Na svjetski dan oživljavanja Karlovčani dobili javno dostupan defibrilator.

Slika korisnika Marina Salopek Kasunić
Marina Salopek ... 23 listopada, 2023 - 12:42

Rotary klub Karlovac - Dubovac već 15 godina aktivno djeluje humanitarnim radom s naglaskom na lokalne akcije. Jedna od takvih lokalnih akcija je i ova „Pokrenimo srce“ kupnje i postavljanja automatskog vanjskog defibrilatora (AVD) na Sportsku dvoranu Mladost u Karlovcu. 

Na press konferenciji održanoj 16. listopada 2023., predsjednik Rotary Kluba Karlovac – Dubovac, Damir Karin je rekao: „Danas je svjetski dan oživljavanja, a ovo akcijom Rotary Klub Karlovac – Dubovac želi podići svijest o važnosti savladavanja vještine oživljavanja, vještine koje su se prije učile u školi a danas su gotovo zaboravljene. Svi imamo obvezu poraditi na toj vještini, podići svijest o potrebi posjedovanja vještine oživljavanja, i u konačnici podići svijest o tome gdje se u našoj okolini nalaze ovakvi defibrilatori.“

Tvrtka Mladost, kao primatelj ove donacije ima važnu ulogu a to je da će ovaj defibrilator održavati u budućnosti i držati ga spremnim da nekome spasi život.

„Također bih volio istaknuti i drugu važnost ove akcije, a to je suradnja našeg kluba, organizacija civilnog društva, gradske tvrtke i poduzetnika, te KŠZ-a. Naš Rotary klub se javlja kao organizator akcije, dok je Zavod za hitnu medicinu Karlovačke Županije partner u našoj akciji te je proveo edukacije tehnike oživljavanja i upotrebi defibrilatora za 50 polaznika, čime smo gledajući statistički podigli šanse za preživljavanje osobi koja doživi srčani zastoj. Poduzetnici i pojedinci kao donatori koji su prepoznali važnost ove akcije i svoja teško zarađena sredstva donirali kako bi se mogao kupiti i postaviti ovaj defibrilator od iznimne su nam važnosti, te im se od srca zahvaljujemo. Naša Rotary zajednica ovim defibrilatorom ne završava svoju akciju već započinjemo svoj dugoročni cilj postavljanja što više defibrilatora, edukacije građana oko tehnika oživljavanja i podizanja svijesti o tome gdje se nalaze defibrilatori. Jer samo ako sve tri stvari pravilno odrađene možemo imati naš Grad kao sigurni, humani grad u kojem će svakom unesrećenom biti dane najveće šanse za preživljavanje.“, istaknuo je Damir Karin.

Svima uključenima u akciju „Pokrenimo srce“ od srca hvala.