Kraljevska pudla Dora zvijezda KBC-a Split

Slika korisnika Dijana Juriša
Dijana Juriša 5 svibnja, 2023 - 21:40

Dora je kraljevska pudla o kojoj ovih dana govori cijela Hrvatska. Riječ je o prvom terapijskim psu angažiranom u nekoj od hrvatskih bolnica i od jučer, važnom članu Odjela za psihologiju i edukacijsku rehabilitaciju Klinike za dječje bolesti  KBC-a Split. A kako je Dora stigla do Splita? Rotary klub Zagreb Dora kao jedan od svojih važnijih ciljeva u prošloj rotarijanskoj godini postavio je upravo nabavku terapijskog psa. Odluka je pala na kraljevsku pudlu za nabavku koje su sredstva donirana Hrvatskoj udruzi za školovanje pasa vodiča i mobilitet. Nakon višemjesečne obuke u ovoj Udruzi, s kojom Rotary klub Zagreb Dora kontinuirano surađuje i potom Dorine socijalizacije, kraljevska pudla nazvana po svojim Rotary prijateljicama otputovala je u Split i započela novi, terapijski život. Želimo joj puno uspjeha u radu, kao i splitskim mališanima kojima je namijenjena.

Rotary klub Zagreb Dora nastavio je i u ovoj rotarijanskoj godini s istim plemenitim akcijama, pa je tako nabavljena i labradorica Ruby, također povjerena na obuku i socijalizaciju Hrvatskoj udruzi za školovanje pasa vodiča i mobilitet. U planu je nabavka i trećeg terapijskog psa jer su potrebe velike, a iskustva korisnika i njihova ljubav prema psima koji im olakšavaju život, nemjerljiva.

O Dori kao prvom terapijskom psu u hrvatskim bolnicama pisali su gotovo svi relevantni mediji, a veliki prilog emitiran je i u centralnoj informativnoj emisiji RTL televizije.

Sretno, Dora!