KLUPSKI SUSRET RC SPLIT 305 I RC AM KAP IZ CAPE TOWNA

Slika korisnika Hrvoje Bašić
Hrvoje Bašić 26 veljače, 2024 - 12:01
Klub: 
Split 305

Dina Levačić, svjetska rekorderka u daljinskom plivanju i ponosna članica Rotary Kluba Split 305, nedavno je ostvarila nevjerojatan podvig u Južnoafričkoj Republici. Dina je hrabro preplivala plivačke maratone koji su uključivali Robben Island (11 km), False Bay (33 km) te treći Cap Point i Rt Dobre nade (10 km).

Ujedno je tek šesta osoba i druga žena u povijesti daljinskog plivanja koja je za 90 dana isplivala trostruku krunu daljinskog plivanja: mostove Manhattana u New Yorku, Kalifornijski zaljev od otoka Cataline do San Pedra te La Manche. Levačić je preplivala svih velikih sedam plivačkih maratona, tkz "Oceanovih sedam".

Dinin posjet nije samo bio sportski izazov, već i prilika za jačanje klupskog prijateljstva i tradicionalnu razmjenu klupskih zastavica u duhu rotarijanstva. Kroz ovu avanturu, Dina je kao "ambasadorica" svog kluba, splitske "tristopetice" imala priliku širiti poznanstva te razmjenjivati iskustva s članovima Rotary kluba am Kap iz Cape Towna.. 

Njezin podvig ne samo što je inspirirao članove oba kluba, već je i simbolizirao snagu suradnje i solidarnosti među rotarijancima diljem svijeta.

Oznake: