Humanitarni karnevalski gala party RC Rijeka sv. Vid

Slika korisnika Sanja Brkić
Sanja Brkić 22 lipnja, 2022 - 07:17

U sklopu Riječkog karnevala u zgradi Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka održan je Humanitarni karnevalski gala party.

Riječ je, naime, o tradicionalnom karnevalskom balu koji je zbog promjene termina održavanja u ljetnom periodu ove godine promijenio svoj naziv.

Balu je prisustvovao gradonačelnik Rijeke Marko Filipović sa zamjenikom Goranom Palčevskim sa suradnicima, predstavnici diplomatskoga zbora u Republici Hrvatskoj i drugi uvaženi gosti. Tako su među gostima bili i austrijski veleposlanik Josef Markus Wuketich, japanski veleposlanik Iso Masato i korejski veleposlanik Sung-Wook Hong, uz predstavnike mađarskog veleposlanstva.

Gradonačelnik Filipović zahvalio se svima koji su podržavali riječku karnevalsku tradiciju i priključili se humanitarnoj akciji, kao i svim sponzorima koji su pomogli Karnevalski gala party kao uvod u međunarodnu karnevalsku povorku, koja nas očekuje sutra na Korzu.

Humanitarnom karnevalskom gala partyju prisustovali su i neizostavni meštar Sandi te Kraljica Riječkog karnevala Dora Pilepić.

Predsjednica Rotary kluba Rijeka sv. Vid Sanja Krmpotić istaknula je kako je Humanitarni karnevalski party jedan od načina na koji članovi kluba nastoje služiti zajednici. Uz zdravicu “Za prijateljstvo i dobročinstvo” zahvalila se suorganizatorima, partnerima i sponzorima, a pogotovo svim gostima koji su svojim dolaskom doprinijeli da ova humanitarna akcija bude još uspješnija.