Humanitarni Black&white party skupio 75.000 kuna za prevenciju transgeneracijskog prijenosa siromaštva

Slika korisnika Ivana Kosec
Ivana Kosec 12 prosinca, 2019 - 21:22

RC RIJEKA-SV. VID

Humanitarni Black&white party skupio 75.000 kuna za prevenciju transgeneracijskog prijenosa siromaštva

Kada se humanost i zabava udruže premašuju se sva očekivanja, što je potvrdila i humanitarna večera Black&white party, u organizaciji Rotary cluba Rijeka-Sv. Vid i riječkog ogranka Hrvatske udruge poslovnih žena Krug, upriličena 21.studenog 2019. godine u hotelu Royal u Opatiji.

Događaj je okupio preko 240 gostiju, koji su uz uživanje u zabavnom glazbeno-plesnom programu grupe Venus, Nikoline Tomljanović i dance centra Ivone Brnelić, sudjelovali i u humanitarnoj aukciji doniranih predmeta: haljine poznate riječke dizajnerice Andree Anić Dokmanović, zatim raritetnih arhivskih vina Kozlović, Enjingi i Iločkih podruma, te personaliziranih cigara Lopar Internationala, koje je osobno predstavila vlasnica Sanja Lopar, jedina Europljanka koja proizvodi ekskluzivne cigare.

Dodatnom donacijom je događanje podržao i Ris, jedna od najstarijih hrvatskih IT tvrtki, zatim Ugostiteljski obrt Putnik iz Rijeke, te niz drugih sponzora, čime je omogućeno prikupljanje čak 75.000 kuna, namijenjenih  programu „Moje mjesto pod suncem“ udruge „Centar za kulturu dijaloga“.

Riječ je o programu, koji pruža podršku socijalno i financijski ugroženoj djeci od 6 do 14 godina i njihovim obiteljima, sa ciljem smanjenja prijenosa siromaštva s generacije na generaciju, te stvaranja produktivnih i radno aktivnih mladih ljudi. Ovaj sveobuhvatni program uvažava individualnost djeteta, a uključuje od kreativnih radionica, pomoći u učenju i razvijanju dodatnih vještina do emocionalne i socijalne podrške, psihološkog savjetovanja i socijalnog mentorstva. Jedini je program u Primorsko-goranskoj županiji koji kontinuirano radi s gotovo 50-ero djece i njihovim roditeljima, a 2018. godine je od Grada Rijeke i Volonterskog centra Rijeka dobio nagradu za najbolji volonterski program u Rijeci.

Primopredaja donacije je upriličena u prostorijama udruge „Centar za kulturu dijaloga“ u Rijeci, dana 10.studenog 2019. godine, a simboličan ček voditeljici programa „Moje mjesto pod suncem“ Sandri Grozdanov, uručile su predsjednica riječkog ogranka Hrvatske udruge poslovnih žena Krug, Gordana Nikolić i tajnica Rotary cluba Rijeka-Sv.Vid, Amira Predovan.

Nadamo se još mnogim ovako uspješnim, lijepim i humanim događajima!

 

 

Tekst: Sanja Krmpotić, RC Rijeka-Sv. Vid

Black&white party: Foto Kurti