"Economy and environment in Harmony" Venice, March 2022.

Slika korisnika Sanja Brkić
Sanja Brkić 23 ožujka, 2022 - 19:54

Jedna od sedam Predsjedničkih Rotary International konferencija u mandatu Predsjednika Shekhar Mehte održana je od 18-20. ožujka 2022.u Veneciji.  Tema konferencije je bila „Economy and Environment in Harmony“. . Konferenciji, koja se mogla pratiti on-line, prisustvovalo je 600-ak rotarijanaca i uvaženih gostiju iz 30-tak zemalja. Iz Hrvatske su prisustvovala dva člana Rotary Kluba Zagreb Gornji Grad: Marija Pujo Tadić, Voditeljica odbora za članstvo i Ernest Vlačić, President Elect .

Konferencija je okupila eminentne sudionike iz različitih područja, znanosti, gospodarstva i politike koji su svojim izlaganjima istaknuli koliko je važno da se generacije današnjice odgovorno ponašaju i djeluju kako bi generacije budućnosti mogle uživati u blagodatima planeta Zemlje. Rotary vodstvo je na konferenciji jasno i nedvosmisleno istaknulo svoje opredjeljenje u smislu proaktivnog djelovanja u cilju ublažavanja utjecaja klimatskih promjena, zaštite okoliša i razvitka održive ekonomije.

Konferencija je utjelovila i drugu važnu i tragičnu tematiku, a to je rat u Ukrajini, pri čemu je ROTARY zajednica jedinstvena u neizmjernoj pomoći ratom ugroženoj populaciji.

Uz navedene vodeće teme, konferencija je nudila i bogati prateći program, te prilike za skapanja novih rotarijanskih partnerstva na budućim projektima. Izlagani materijali biti će dostupni na konferencijskoj internet stranici https://www.rotaryconferencevenice.org/en, te će se isto tako moći pogledati cjeloviti video zapis.