Dodjela stipendija Rotary kluba Solin

Slika korisnika Sanja Brkić
Sanja Brkić 26 prosinca, 2021 - 11:24

U Hotelu President u Solinu održana je svečana dodjela stipendija koje su solinski rotarijanci i ove godine namijenili izvrsnim studentima i učenicima svoga grada.

Sredstva za ovogodišnje stipendije  osigurana su donacijama na aukcijskoj večeri vina i ulja održanoj u listopadu na prostoru antičkog Tusculuma.
Dobitnici stipendija za akademsku godinu 2021./2022. su Barbara Badrov, studentica 2.godine Medicinskog fakulteta sveučilišta u Splitu, studija Farmacije, te Roko Kljaković Gašpić, učenik 2. razreda III. gimnazije u Splitu.
Predsjednik RC Solin za ovu rotarijansku godinu Mario Radić-Filipović pozdravio je prisutne i čestitao vrijednim dobitnicima stipendija te im zaželio uspjeh u daljnjem školovanju.

Rotary klub Solin djeluje od 2009. godine i dio je rotarijanske zajednice koja u Hrvatskoj broj 67 klubova s preko 1600 članova.

Aktivnosti kluba od samih početaka usmjerene su prema humanitarnim projektima, području obrazovanja i osposobljavanja, svijetu mladih u najširem smislu, području kulture i sporta, očuvanju okoliša, te suradnji s Rotary klubovima u Hrvatskoj i svijetu.