DJEČJI ROTARY KAMP ANKARAN - RC RIJEKA SV. VID

Slika korisnika Ivana Kosec
Ivana Kosec 24 studenog, 2021 - 17:24

RC Rijeka – Sv.Vid je i ove godine sudjelovao u organizaciji Rotary kampa za djecu s teškoćama u razvoju, koji se održava u omladinskom lječilištu Debeli rtič u Ankaranu. Kamp se održava od 2009. godine u organizaciji RC Kopar, a RC Rijeka Sv. Vid se svom pobratimskom klubu pridružio 2015. godine. Kamp je namijenjen djeci s teškoćama u razvoju, ali i njihovim roditeljima, koji također učestvuju u aktivnostima kampa. Krajem kolovoza, RC Rijeka Sv. – Vid pomogao je odlazak četvero djece u pratnji roditelja, te angažiranjem jedne stručne volonterke, koja je ujedno stipendist našeg kluba. Pod okriljem kluba u kampu je boravilo još jedno dijete, boravak kojega su financirali sami roditelji, a već niz godina na projektu redovito volontira i pr. Damir Sušanj, član RC Kaštela. 

Ovogodišnji program rada kampa bio je posebno zahtjevan zbog epidemioloških mjera, koje su utjecale na pojedine terapijske i društvene aktivnosti, ali usprkos tome svi programi kampa uspješno su održani. Posebni naglasak stavljen je na glazboterapiju, koja se pokazuje kao odličan terapijski program za djecu s teškoćama u razvoju različitog spektra. Boravak je bio obogaćen i nastupom mladih slovenskih glazbenika. 

Naši korisnici su izrazili veliko zadovoljstvo boravkom i programom kampa, stoga će RC Rijeka – Sv. Vid kroz svoje aktivnosti i nadalje osiguravati sredstva za boravak djece i njihovih roditelja u Rotary kampu Ankaran, te će nastojati animirati i veći broj volontera pridružiti se u provođenju ove hvalevrijedne aktivnosti.