DJECA S POSEBNIM POTREBAMA IZ HRVATSKE U ROTARY KAMPU U ANKARANU

Slika korisnika Ivana Kosec
Ivana Kosec 3 listopada, 2019 - 17:00

Već duže od desetljeća, Rotary kamp u Ankaranu, početkom mjeseca rujna donosi veliku radost djeci s posebnim potrebama i njihovim roditeljima.

Riječ je o jedinstvenom kampu specijaliziranom za rehabilitaciju djece s posebnim potrebama gdje tijekom sedmodnevnog boravka, u pratnji jednog roditelja ili skrbnika, djeca pohađaju stručne radionice, programe terapijskog vježbanja, te posjećuju obližnje znamenitosti. Pomno osmišljeni program se odvija pod vodstvom stručnih djelatnika i uz sudjelovanje volontera, a svoje lijepe trenutke ovdje pronalaze djeca iz Slovenije, Italije i Hrvatske.

RC Rijeka-Sv. Vid već petu godinu podržava ovu toplu, humanu priču kao jedini hrvatski klub-suorganizator, koji financira jednotjedni boravak djeci s posebnim potrebama s riječkog područja, a ove godine i dječaku iz Splita, u pratnji po jednog roditelja, te uz angažman članova kluba kroz volonterski rad sa štićenicima kampa.

Sredstva za ovogodišnji boravak djece u terapijskom kampu su prikupljena na donatorskoj večeri s aukcijom u organizaciji RC Rijeka-Sv. Vid na kojoj se okupilo više od stotinu uzvanika, a čiju atmosferu je uveličao nastup skupine Riječki dečki, koju čine polaznici Centra za autizam u Rijeci.

Prikupljenim sredstvima je ovo ljeto Barbari, Luki, Nikoli i Roku omogućen tjedan radosti i druženja, te sudjelovanje u brojnim tematskim aktivnostima od terapijskih do umjetničkih radionica, izleta i uživanja u bazenima, a ponovno se posebno blagotvornom pokazala muzikoterapija na koju sva djeca, neovisno o dijagnozi, najbolje reagiraju.

Osim djeci, program pruža podršku i njihovim roditeljima kako bi obnovili snagu za svakodnevnu predanost kojom skrbe za svoje najmilije.

RC Rijeka-Sv. Vid nastavlja angažman na ovom iznimnom projektu, sa željom još većem broju djece s posebnim potrebama iz Hrvatske omogućiti boravak u terapijskom kampu, a pozvani su i svi klubovi iz Distrikta, da se priključe kako bi iz njihovih sredina djeci s posebnim potrebama slabijeg imovinskog stanja, priuštili ovaj jedinstveni doživljaj.

 

Tekst: Sanja Krmpotić, RC Rijeka-Sv. Vid