Bratimljenje klubova RC Maribor Park, RC Varaždin 1181 i RC Varaždin Jug

Slika korisnika Sanja Brkić
Sanja Brkić 26 prosinca, 2021 - 12:47

Veliki dan za varaždinski Rotary i međunarodnu suradnju klubova u regiji

U Varaždinu je organizirano svečano potpisivanje “Twin Club Certificate of Recognition”, odnosno, bratimljenje Rotary Cluba Maribor Park, Rotary Cluba Varaždin 1181 i Rotary Cluba Varaždin Jug.
Svečanost su u varaždinskom Park Boutique hotelu svojom nazočnošću uveličali i Guverner Districta 1912 Slovenija-Sjeverna Makedonija prijatelj Dušan Peterkovič, Guvernerka Districta 1913 Ljiljana Trstenjak, ICC koordinator-Slovenija Hrvatska Konrad Lampe, te nacionalna koordinatorica za međunarodnu suradnju Ana Kanjera.
Sinoćnja svečanost rezultat je višegodišnje suradnje i međusobne međunarodne podrške klubova tijekom realizacije najzahtjevnijih projekata uz nesebičnu i bezrezervnu podršku prijateljica i prijatelja iz Maribora u realizaciji velikih projekata u našoj zajednici: Rotary STEM Lab i Rotary plastenici za potresom stradala područja Sisačko-moslavačke županije.

Projekt Rotary STEM Lab najveći je projekt Rotary klubova u sjeverozapadnoj Hrvatskoj u 90 godina od začetka Rotary ideje u Varaždinu. Realiziran je kao Global Grant projekt u vrijednosti 412.000 kn, a upravo je bratski Rotary Club Maribor Park otvorio vrata međunarodnom klasteru klubova koji su dali podršku provođenju cijelog projekta.

Danas je to suvremeni STEM laboratorij koji osigurava edukacije učenika i učitelja 33 škole u Varaždinskoj županiji, omogućava upoznavanje i rad s najnovijim tehnologijama kao temelja modernog obrazovnog sustava, a što uključuje oko 100 učitelja i oko 1.400 učenika osnovnih škola Varaždinske županije te svih ostalih zainteresiranih.

Beskrajno smo zahvalni dragim prijateljicama i prijateljima iz Rotary cluba Maribor Park što su sudjelovali i u drugom velikom zajedničkom projektu na potresom pogođenim područjima Sisačko-moslavačke županije. Ovim projektom vrijednosti 250.000 kn pružena je podrška obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima kupnjom i opremanjem novih plastenika.
a 6 OPG-a ukupno je postavljeno 19 novih plastenika i omogućena cjelogodišnja proizvodnja povrtlarskih kultura. 

Svečano bratimljenje klubova vrhunac je suradnje Rotary klubova, ali i pravi primjer širenja međunarodne rotarijanske ideje i dobre volje uz realizaciju kvalitetnih projekata na korist naših zajednica.