Prekinimo tišinu

Cilj humanitarnog projekta "Violinmusic4all: Prekinimo tišinu!" je nabavka violina u svrhu provođenja učenja i terapijskog programa sviranja violine za gluhe i nagluhe osobe po metodi Violinmusic4all.

Program je osmislila hrvatska violinistica Renata Novoselec, a podržavaju ga eminentna glazbena imena: Julian Rachlin, Ono Kazushi, Roby Lakatos, maestro David Danzmayr i Thomas Sanderling koji je ujedno i izjavio kako je metoda revolucionarna, ne samo u svijetu glazbe, već i u svijetu gluhih osoba. Metoda učenja i sviranja violine gluhim i nagluhim osobama, kao i osobama s invaliditetom, omogućuje interaktivno sudjelovanje u interpretaciji glazbe kojom razbijaju predrasude, te ih dovodi u ravnopravan položaj s okolinom koja ih okružuje.

Ovo je novi pravac u kulturi življenja gluhih i nagluhih osoba. Interes gluhih i nagluhih osoba i osoba s poteškoćama u razvoju za sudjelovanjem u programu Violinmusic4all je bitno je veći nego što su postojeći kapaciteti za izvođenje programa. Ključno ograničenje povećanja broja sudionika u programu je nedovoljan broj instrumenata.

Projekt se provodi na dvije razine - kroz radionice 'Rotarijanske liderske komunikacije', te humanitarnim koncertom.

 

Tip projekta:

Lokacija: 
Zagreb
Hrvatska
Razdoblje: 
petak, 1 studenog, 2019 - 16:00 do ponedjeljak, 15 lipnja, 2020 - 16:00