Uspješno završen Rotary Institut Zone 21 u Dubrovniku

Slika korisnika Dijana Najjar
Dijana Najjar 25 studenog, 2019 - 10:01
Dvjestotinjak rotarijanaca iz 35 zemalja okupilo se početkom studenog u Dubrovniku na obaveznoj edukaciji za iduće guvernere, ali i na Rotary institutu Zone 21. Bila je to prilika čuti zanimljiva predavanja Rotary International President Electa Holgera Knaacka, potpredsjednika i direktora Rotary Internationala Yinke Babalole, te Julie Phelps, trustee Rotary fondacije, kao i brojnih drugih bivših, sadašnjih i budućih direktora i guvernera. Uz novosti u borbi protiv dječje paralize, integraciji Rotaracta, financijama i organizacijskim pitanjima, kao i pregleda brojnih projekata kojima rotarijanci naše Zone čine razliku u svojim zajednicama, mogli smo svjedočiti jednom od najvećih blaga Rotaryja – prijateljstvu koje nam daje priliku za služenje.

Domaćin i predsjednik organizacijskog odbora, Rotary koordinator PDG Marijan Bulat, DG Danijel Jozić, naš Distrikt i nazočni rotarijanci, posebno oni iz RC Dubrovnik, ugostili su brojne uzvanike i prijatelje tijekom tog, motivacijom i prijateljstvom punog tjedna te predstavili bogatstvo i snagu rotarijanstva u Hrvatskoj. Tijekom posebne večeri dodijeljena su i priznanja novim major donorima u našoj Zoni kojih je najviše bilo upravo iz Hrvatske (Davor Alaburić iz RC Zagreb Sljeme, Anto Domić iz e-cluba Hrvatska te Sunčica Bulat Wuersching i Danijel Jozić iz RC Zagreb Centar). 

Svečana predavanja održali su prijatelji rotarijanci: Damir Boras iz RC Zagreb Medvedgrad na temu „Libertas i Rotary“, Nenad Bakić iz RC Zagreb Centar o „Kulturi uspjeha“, Arthur Mattli iz RC Bern, švicarski veleposlanik u Rumunjskoj, govorio je o „Švicarskom prijedlogu za mir u Zoni 21“. Posebna zahvala ide majstoru ceremonije s moćima za pridržavanje vremena, uveseljavanje publike i prednjačenje na plesnom podiju, našem rotarijanskom prijatelju Frani Ridjanu.