U Vukovaru održana prva edukativno-humanitarna akcija "Nebo bez granica"

Slika korisnika Martina Uglik
Martina Uglik 7 studenog, 2022 - 13:10

U subotu, 5. studenoga, Rotary klub Vukovar 1932 organizirao je edukativno – humanitarnu akciju pod nazivom „Nebo bez granica“ kojoj su se odazvali Rotary klubovi iz Hrvatske ali i iz Bosne i Hercegovine i Srbije. U okviru akcije vukovarski rotarijanci organizirali su razgledanje Muzeja vučedolske kulture, a potom i druženje uz večeru u vinogradarskoj kući Goldschmidt. S ovom akcijom Rotary klub Vukovar 1932 započeo je provedbu akcije prikupljanja sredstava za opremanje senzorne sobe u sklopu Nacionalne memorijalne bolnice Dr. Juraj Njavro u Vukovaru.   

Kako je rekao predsjednik Rotary kluba Vukovar 1932 Srđan Urisk vukovarski rotarijanci prepoznali su potrebu lokalne zajednice za opremanjem senzorne sobe i samim tim senzornu integraciju.
-Trenutno u gradu Vukovaru i bližoj okolici postoji 50-ero djece koja imaju potrebu za terapijom ovoga tipa, a nemaju financijskih mogućnosti za putovanja i odlaske na terapiju u druge gradove ili nekakve privatne centre i udruge u regiji. Ova akcija samo je početak jedne nove priče i budućih akcija našeg kluba koje će se orijentirati na prikupljanje sredstava za opremanje senzorne sobe – rekao je Urisk.
Posebno je istakao činjenicu da se akciji odazvalo 50-ak rotarijanaca iz 13 klubova iz 3 države i 3 districta. Vukovarski rotarijanci i ovom prilikom zahvaljuju svim klubovima i pojedincima koji su na bilo koji način pomogli akciju „Nebo bez granica“. Od klubova akciji „Nebo bez granica“ odazvali su se: Rotary klub Osijek, Rotary klub Osijek J.J. Strossmayer, Rotaract Osijek, Rotary klub Vinkovci 1937, Rotary klub Nova Gradiška, Rotary klub Slavonski Brod, Rotary klub Zagreb 1242,  Rotary klub Doboj, Rotary klub Tuzla, Rotary klub Lukavac, Rotary klub Sremska Mitrovica, Rotary klub Neoplanta Novi Sad i Rotary klub Beograd Avala.   
Još jednom svima VELIKA HVALA!

Autor teksta: Branimir Bradarić