Studeni - mjesec posvećen Rotary zakladi

Slika korisnika Sarah Srdar Žiljak
Sarah Srdar Žiljak 25 studenog, 2020 - 11:33

Mjesec studeni je posvećen Rotary zakladi (TRF - The Rotary Foundation) koja je ključni instrument naših skupnih napora u podupiranju i razvoju služenja putem fondova i potpornih mehanizama. Rotary je spreman za nove izazove i stremljenja, preuzimanje vodeće uloge u služenju zajednici i poduzimanje globalnih inicijativa za dobrobit svijeta u kojem živimo. Preko 500 tisuća rotarijanaca i drugih pojedinaca ukupno je doniralo više od 400 milijuna USD, što je znatno nadmašilo plan koji je postavio Rotary International.

Samo tijekom obilježavanja dana borbe protiv dječje paralize 24. studenog 2020. registrirano je preko 6.500 događaja koji su pokrenuli Rotary klubovi u 146 država te prikupljeno više od 900.00 USD u PolioPlus fond.

Naše zajedničko djelovanje s drugim organizacijama i pojedincima uklonilo je dječju paralizu s globalne mape, a nebrojene aktivnosti koje poduzimamo u sedam područja djelovanja pridonose podizanju kvalitete života diljem planeta. Ta područja su: promoviranje mira, borba protiv bolesti, osiguravanje čiste vode, zdravstva i higijene, briga za majku i dijete, obrazovanje, razvoj lokalnih ekonomija i zaštita okoliša i voda.

RC Rijeka Novi val 

RC Slavonski Brod

RC Solin: U bajkovitom ambijentu Tusculuma RC Solin osigurao stipendije nadarenim učenicima i studentima

RC Zagreb 1242

RC Zagreb Alpha

RC Osijek JJ Stromayer 

RC Karlovac Dubovac