Sastanak ICC Hrvatska-Njemačka i bratimljenje RC Brač I RC Zagreb Centar

Slika korisnika RotaryHR Administrator
RotaryHR Admini... 23 listopada, 2013 - 08:00

Lijepi jesenski vikend 04.-06. listopada privukao je rotarijance na Brač. Osim uživanja u ljepotama Brača u jesen, tomu je bilo dva razloga: u Bolu se održavao sastanak Inter Country Committee Hrvatska-Njemačka, te već dugo planirano bratimljenje RC Brač i RC Zagreb Centar. U subotu prijepodne održana je sjednica ICCa uz prisutnost prijatelja iz nekoliko njemačkih i nekoliko hrvatskih klubova. Teme su bile raznolike: od organizacijskih pitanja do predstavljanja projekata pojedinih klubova, te razmatranja moguće suradnje s rotarijanskim prijateljima iz Njemačke. Druženje je nastavljeno navečer, svečanošću bratimljenja RC Brač i RC Zagreb Centar.

Povezivanje ova dva kluba započelo je na teniskim terenima u okviru International Tennis Fellowship of Rotarians (ITFR), a svoju krunu dobilo je potpisivanjem povelje o bratimljenju 05.10.2013. Za uspomenu na zajedničko druženje prijatelji su se u Zagreb vratili sa skulpturom od bračkog kamena izrađenom posebno za ovu prigodu – rotary kotačem koji nas sve povezuje.

Nadamo se da će se u svečanoj i veseloj atmosferi započeta klupska suradnja i druženje još bolje i uspješnije razvijati, te se veselimo novim susretima i projektima.