Rotary publikacije na jednom mjestu

Slika korisnika RotaryHR Administrator
RotaryHR Admini... 3 prosinca, 2021 - 15:37

Stranica Rotary Distrikta 1913 je bogatija za još jedan novi sadržaj gdje će svi klubovi i Distrikt moći objaviti sve publikacije koje se odnose na aktivnosti Rotary-a od samih početaka pa do danas. 
U meniju "Publikacije" se mogu naći različite vrste publikacija u kome se vidi aktivnost naših klubova, od izdanja Jugoslovenskog Rotar-a iz Distrikta 77, pa Rotary magazina dok smo bili sastavni dio Distrikta 1910 i na kraju Rotary magazina našeg Distrikta 1913. Također su tu mogu naći i charter brošure, razne knjige i ostale  publikacije.

Za sada jedini imamo vrijednu,  kompletnu digitaliziranu arhivsku građu Jugoslovenskog Rotara-a od 1933. pa do 1941.  Te godine ugašen je rad Rotary-a na ovim prostorima na duže vrijeme. 
Vrlo je zanimljivo pogledati izdanja koja su rotarijanci radili u to vrijeme uz tehnologiju koju su tada imali na raspolaganju. Svaki mjesec je izlazio jedan broj (rijetko dvobroj) u kome su bili brojni sadržaji uz obaveznu statistiku prisustva članova na sastancima te brojno stanje kluba i distrikta. Mjesto izdavanja magazina je bilo mjesto gdje je živio tadašnji guverner, pa je jedno vrijeme časopis izlazio sa adresom palače Ružić na Sušaku, iste palače gdje je sada sjedište Rotary kluba Rijeka. Zbog dogovora sa Državnim arhivom digitalizirano izdanje Rotara nije dostupno za javni dio stranice, te ga mogu gledati samo članovi uz prijavu na rotary.hr. 

Tu su i sva izdanja Rotary magazina dok smo bili u Distriktu 1910 sa lijepo uređenim naslovnicama i bogatim sadržajem.

Namjera je na jednom mjestu skupiti sve publikacije koje se odnose na aktivnost naših klubova, i time da formiramo bogatu zbirku koju će svaki klub ili Distrikt moći koristiti prilikom izrade monografija u budućnosti ili izrade retrospektive aktivnosti kluba. Za sada je to poseban izazov za svaki klub, jer je teško doći do sadržaja koji se nalaze po privatnim bibliotekama ili ih je progutao zaborav. 

Ukoliko posjedujete bilo kakvo izdanje ili publikaciju koja je vezana uz Rotary i aktivnost kluba, pošaljite digitalnu kopiju na uredništvo pa ćemo je dodati u zbirku i na taj način sačuvati od zaborava i pružiti mogućnost svim članovima da se mogu upoznati sa sadržajem.

Možete primijetiti da sada imate i hyperlink na arhivu svih RI magazina od broja 1 pa do najnovijeg broja.

Uživajte u do sada prikupljenoj građi, a također dajte svoj doprinos ako imate u posjedu bilo kakvu publikaciju koja će obogatiti ovu digitalnu biblioteku Distrikta 1913.

Sva građa je postavljena i na vremenski "time line" pa i vizualno možete tražiti izdanja po godinama i mjesecima. 

Više pogledajte na sljedećem linku: https://rotary.hr/publikacija/all