Rotary klub Zagreb Sesvete očekuje vas na 8. Rotary grill party Gorščica 2018.

Slika korisnika Damir Skelin
Damir Skelin 9 listopada, 2018 - 20:11

Drage prijateljice i prijatelji, Za 5 dana je subota 13. listopada i Rotary klub Zagreb Sesvete očekuje vas na 8. Rotary grill party Gorščica 2018. koji će se održati na prostoru kaptolske lugarnice Gorščica! S veseljem vas očekujemo u što većem broju.

Drage prijateljice i prijatelji,

izvadite pregače, namjestite kuharske kape, naoštrite noževe i krenite s visinskim pripremama jer vas Rotary klub Zagreb-Sesvete poziva na 8. Rotary grill party Gorščica2018. koji će se održati na prostoru kaptolske lugarnice Gorščica, u subotu 13. listopada 2018.!

Došlo je vrijeme da se po petnaesti puta ponovo okupimo na zagrebačkoj Medvednici, udružimo snage za humanitarnu svrhu, isprobamo delicije rotarijanaca majstora roštilja i izaberemo novog Rotary grill chefa za 2018. godinu. Ove godine pružila nam se prilika da na Gorščici obilježimo i Rotary Day 2018.

Za laskavu titulu najboljeg roštilja natjecat će se prijavljeni majstori okupljeni u ekipe, a u slučaju hladnijeg vremena nećemo posustati jer ćemo zabavu preseliti u prostor s velikom kaljevom peći i dodatno ugrijati atmosferu. Osim događanja za odrasle i sve one koji se bolje snalaze u konzumaciji pripremljenog roštilja, pripremili smo i zanimljiv program zabave s klaunovima akrobatima za najmlađe te brojna druga iznenađenja. Svi zainteresirani moći će zaigrati disc golf , a i ove godine idemo u berbu gljiva uz asistenciju prijatelja Ivana Fridriha.

Do sada smo uz vašu pomoć i s velikim srcem prikupljali sredstva za pomoć i opremanje laboratorija pri Referentom centru za pedijatrijsku kardiologiju Klinike za pedijatriju, KBC Rebro. Našim prijateljima u Slavoniji, KUD-u Graničar iz Gunje, uspjeli smo vratiti malo veselja jer smo pomogli u nabavi glazbala bez kojih su ostali u katastrofalnim poplavama.

Pomoći studentima druga je zadaća našega Kluba, a djeca štićenici doma Sv. Franje u Vugrovcu naši su prijatelji već 11-tak godina. Putem raznih donacija i aktivnosti nastojimo im uljepšati djetinjstvo, a zajednički izleti s našim obiteljima obostrano nas obogaćuju. Velika nam je želja nam je da kroz znanje te podržavajući mlade, pomognemo napretku lokalne zajednice, a stipendije studentima s područja Sesveta su dio misije našega kluba. Stoga ćemo prikupljena sredstva i ove godine usmjeriti upravo njima - djeci i studentima.

KAKO SE PRIJAVITI?

Razmislite želite li kuhati ili se samo zabavljati te se prijavite za KUHARA/NATJECATELJA ili DEGUSTATORA. Pozovite svoju pratnju jer su supruge, supruzi, djeca, prijateljice, prijatelji, unuci, djedovi, bake i više nego dobrodošli. Okupljamo se na Gorščici oko 11:30,a družimo se do kasnih poslijepodnevnih sati.

Natjecateljske ekipe (maks. 5 ekipa):

Ako ste se odlučili za NATJECATELJE, molimo sve Klubove da prijave svoje ekipe ili članove za pojedine mješovite ekipe. Roštilj se priprema u ekipi po tri člana. Za natjecatelje smo osigurali prvoklasnu mesnu sirovinu. No, priprema mesa za roštilj dio je strategije svake pojedine ekipe i za to ćete se pobrinuti sami.

 

image

image

Stručni žiri će ovoga puta biti sastavljen od znalaca kuharskog umijeća te će, sigurni smo, imati brojne dileme oko ocjena i dodjele priznanja Rotary grill chefa 2018Ove će se nam se godine u žiriju pridružiti i Lidija Lončarić s popularnog i uvijek ukusnog Gastro.hr-a, a Vedran Bošković s bloga ”Začinjeno s ljubavlju” i Kasandra Draganić s bloga ”Forking Croatia” bit će u natjecateljskim redovima.

image

 

image

image

Cijene kotizacija

Kao i proteklih godina, ostajemo pri iznosu od 250 kuna po osobi te 100 kuna za članove Rotaracta, a kotizacija za djecu se ne naplaćuje.

Neovisno od iznosa za sudjelovanje, žele li Klubovi i/ili pojedini članovi i prijatelji Rotarya, koji iz bilo kojeg razloga ne mogu osobno sudjelovati, materijalno i financijski pomoći akciju, dobro su došli s prilozima u okviru svojih mogućnosti.

Kotizacije molimo uplatiti na žiro račun RC Zagreb Sesvete

IBAN: HR0923600001101690318

s naznakom: ”ROTARY GRILL PARTY - GORŠČICA 218“.

Također, svaka donacija u obliku slatkih delicija ili bilo kojem drugom, izuzetno nam je vrijedna.

Sve prijave za natjecatelje, degustatore, financijske ili bilo koje druge donacije, molimo izvršiti na jedan od mailova:

damir.brkic30@gmail.com ili borkabobovec@gmail.com

 

image

 

Kako do Gorščice

Do Gorščice se može planinariti ili doći automobilom.

Želite li planinariti i laganim tempom doći do Gorščice, naši voditelji planinara prijatelji Ignac Vuger (kontakt: 091 502 2222) i Igor Čupić povest će vas sa zadnje stanice autobuse linije Dubrava – Vidovec br. 208.

Od 9:15 do 9:30 okupljamo se na zadnjoj stanici autobusa linije Dubrava – Vidovec br. 208. Polasci autobusa s terminala u Dubravi su u 8:35 i 9:10 sati

Oni koji sami odluče planinariti trebaju slijediti planinarsku markaciju/oznaku puta br. 24. http://www.medvednica.info/2010/10/planinarska-staza-24.html

Planinarenje traje sat i pol - dva, sve laganim hodom po markiranim stazama.

 

Rotary Club_Zagreb-Sesvete

Ako ste se odlučili doći automobilom, okupljamo se na parkiralištu supermarketa KONZUM (Dankovečka ulica 95) u Dubravi u 10:15 sati. Tamo će vas dočekati prijatelj Davor Poljak (kontakt: 098 399 700) i povesti kolonu prema Gorščici gdje imate besplatan parking. Prikaz puta na mapi: https://bit.ly/2xDeOMR

 

Želite li sami doći automobilom, pratite smjerove od Dubrave prema gradu mladih (bivši Pionirski grad) i smjer Vidovec. Trasa po Medvednici nije asfaltirana, putuje se šumskim makadamom. Duljina trase je 8 km, a na putu će biti postavljene prepoznatljive markacijske oznake koje će vas dovesti do Gorščice. Napominjemo kako je makadamski put od Vidovca do Gorščice pripremljen za dolazak automobilima.

GORŠČICA GPS koordinate: 45* 52”15 N; 16* 1” 44” E

S veseljem vas očekujemo u što većem broju,

vaši prijatelji Rotary club Zagreb-Sesvete