Rotary Klub Zagreb Donji grad donirao tri pametne ploče Osnovnoj školi Dobriše Cesarića

Slika korisnika RotaryHR Administrator
RotaryHR Admini... 13 lipnja, 2018 - 07:56

Pametne ploče su za pametnu djecu, a umjetnost mora biti za sve, progovorio je na kraju posebne humanitarne večeri Jursa, protagonist jedne od najstarijih hrvatskih predstava Klupko, autora Pere Budaka. Iako jedan od najmlađih klubova u Distriktu 1913., RC Zagreb Donji grad velikim koracima ostvaruje viziju kluba - dobročinstvo i pomoć u punom smislu te riječi. Ponovno okupljeni u istom sastavu s istim ciljem, ali veseloj atmosferi - RC Zagreb Donji grad u suradnji s Kazalištem slijepih i slabovidnih Novi život organiziralo je izvedbu kazališne predstave Klupko.

Gotovo puno kazalište uživalo je u komediji Pere Budaka koja je svoju prvu izvedbu doživjela još davne 1953. godine. Na momente konfuzni zapleti i spletke stanovnika malog mjesta u Lici u kombinaciji s osebujnim likovima držali su punu pažnju gledatelja cijelo vrijeme trajanja predstave.  Da bi se znalo  tko je kome što, tko koga i zašto pobrinuli su se slijepi glumci na daskama koje život znače s ciljem nesebične pomoći potrebnijima od sebe.

 

Ovog su puta zajedničkim djelovanjem glumci i rotarijanci prikupljali sredstva za pomoć u kupnji tri pametne ploče koje su donirane Osnovnoj školi Dobriše Cesarića. Pametne ploče dokazano povećavaju motivaciju, angažman te u konačnici uspjeh malih osnovnoškolaca. Osim što pretvaraju suhoparne prezentacije u interaktivne događaje, one potiču kreativnost kroz stalnu razmjenu ideja i sadržaja koji samo čeka učenike koji će intuitivnim pokretima ruke i prsta rotirati, povećavati, smanjivati i manipulirati objektima.

Pozdravljeni salvama smijeha, aplauza i ovacijama glumci su se s publikom rastali u dobrom raspoloženju i svevremenskim stihovima poezije “Krhko je znanje” autora Dobriše Cesarića po kojem nosi ime škole: “No vrijeme se kreće, no vrijeme se kreće, ko sunce u krugu, i nosi nam opet ono, što je bilo; i radost, i tugu. I sinut će oči, naći će se ruke, a srca se dići - i slijepi za stope bivšega života, njima ćemo ići.”

Akcijom je prikupljeno ukupno oko 37.000 kuna, a ploče su donirane Osnovnoj školi Dobriše Cesarića u sklopu Dana škole 25. svibnja.

Rotary Klub Zagreb Donji Grad ovom akcijom nije završio svoje aktivnosti u ovoj rotarijanskoj godini, već je u završetku planiranje svoje nove akcije kojoj će cilj biti osiguravanje pomoći djeci s respiratornim bolestima, a koja starta već u listopadu.