Rotary klub Rijeka sv. Vid - Primopredaja posebno opremljenog vozila za prijevoz osoba s posebnim potrebama

Slika korisnika Ivana Kosec
Ivana Kosec 24 prosinca, 2020 - 19:14

Rotary klub Rijeka – Sv. Vid u suradnji sa gradom Rijeka, Turističkom zajednicom grada Rijeke i Pomorskim i povijesnim muzejom Hrvatskoga primorja Rijeka već petnaest godina uspješno organiziraju Humanitarni karnevalski bal. Kada, govorimo o rotarijanstvu, na prvo ćemo mjesto staviti načela odgovornosti, profesionalizma, razumijevanja i služenja zajednici. Cilj Rotarya je spremnost pomoći u svakodnevnom životu svakom u svojoj zajednici.

Ovogodišnja humanitarna akcija Bala bila je namijenjena nabavci posebno opremljenog vozila (kombija) za prijevoz osoba s posebnim potrebama.  Humanitarnom akcijom prikupljeno je 85.686,02 kn, ostatak je osiguran iz Proračuna Grada Rijeke.

Novo kombi vozilo za prijevoz osoba s invaliditetom nabavljeno je za 374.074,75 kn. Cijena obuhvaća nabavu vozila, te uslugu nadogradnje, odnosno adaptaciju kako bi bio prilagođen prijevozu osoba s invaliditetom. Prijevoz je namijenjen osobama koje se kreću pomoću invalidskih kolica te teško pokretnim osobama, a odvija na području grada Rijeke uz mogućnost prijevoza do slijedećih zdravstvenih ustanova izvan grada: Thalassotherapia Opatija, Thalassotherapia Crikvenica, Klinika za ortopediju Lovran i Psihijatrijska bolnica Lopača. Prijevoz nije namijenjen za svakodnevni prijevoz npr. na posao, do škole itd. Uz suglasnost Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb prijevoz mogu koristiti i osobe koje nemaju prebivalište na području Grada Rijeke (već u riječkoj okolici).

Aktualnost: 
0