Rotary Community Corps Hrvatsko zagorje – prvi RCC u Distriktu 1913

Slika korisnika Tina Smilović Peruza
Tina Smilović Peruza 20 veljače, 2019 - 10:17

Rotary Community Corps predstavlja način na koji se nerotarijanci, koje s rotarijancima povezuje ideja služenja lokalnoj zajednici, mogu uključiti u oživotvorenje rotarijanskih ciljeva. Odlično završeni projekt Zdrava voda za Stari Golubovec, pokazao je lokalnoj zajednici smisao ideje služenja. Stoga smo, s ciljem budućeg organiziranog djelovanja na području Hrvatskog zagorja, uz pomoć prijatelja i prijateljica iz RC Zagreb Sesvete te RC Krapina, oko rotarijanske ideje okupili osobe spremne na odvajanje dodatnog vremena kako bi zajedničkim naporima pomogli potrebitima u lokalnoj zajednici. RCC Hrvatsko zagorje za tematsko područje svog rada uzeo je temu voda, a što je i tema glavnog sponzora ovog RCC: RC Zagreb Medvedgrad.

U članstvu RCC hrvatsko zagorje svoje su mjesto i ulogu našle osobe različitih političkih svjetonazora, različitih profesija sa šireg područja Lobora, Zlatara, Krapine. To je samo dodatni motiv svima nama kako bi pokazali i dokazali da je rotarijanska ideja nesebičnog služenja zajednici plemenita i neopterećena predrasudama.

Članovi RCC su se već iskazali u svom organiziranom djelovanju u suočavanju s nedavnom krizom zagađenja lokalnog vodovoda u Loboru jer su upravo oni prednjačili u rješavanju problema, organiziranju pomoći te upravljanju krizom.

RCC Hrvatsko Zagorje će biti od bitne pomoći u procesu planiranja, prijave i nadamo se vođenja Global grantova na koje se namjeravamo prijaviti u sljedećim godinama. Ovaj RCC dokazuje da pozitivne ideje spajaju ljude i potiču ih da budu još bolje i kvalitetnije osobe. Uvjereni smo da ovo iskustvo stvaranja RCC Hrvatsko zagorje možemo prenijeti i na druge krajeve Lijepe naše.