Rotary Club Lošinj obilježio 10.godina Chartera

Slika korisnika RotaryHR Administrator
RotaryHR Admini... 18 veljače, 2014 - 08:00

SadržRotary klub "Lošinj" sromnim ali svečanim programom, obilježio je desetu godišnjicu svog Chartera.  Tada je to bio 21, od današnjih 47 klubova našeg distrikta.
Svečanost  je održana u lošinjskom restoranu Veli žal, a uz bivše i sadašnje članove kluba, godišnjicu su uveličali prijatelji iz Rotary klubova Pula, Osijek i Zagreb Centar...
Uvodne govore održali su tajnik kluba Branko Domac i prvi predsjednik kluba Julijano Sokolić, koji je podsjetio na događaje prilikom utemeljenja koje je 2004. godine inicirao Raymond Prag, lošinjski iseljenik u SAD.
Okupljeno članstvo pozdravili su asistent guvernera za istarsko-kvarnersku regiju Dubravko Kušeta, tajnik RK "Osijek" Branimir Domac, predsjednik RK "Pula" Zlatko Dropulić i budući guverner rotarijanskog Distrikta 1913 koji obuhvaća Hrvatsku; Tomislav Maravić. On je istaknuo da lošinjski klub ima čitav niz kvalitetnih  projekata i akcija usmjerenih unapređenju kvalitete života u lokalnoj zajednici, te izvrsnu tjednu posjećenost i porast broja članova.
U sklopu proslave, zapjevala je lošinjska klapa "Čikat", koja je nastupila i na utmeljenju pred deset godina. Prisutne su s višegodišnjim istraživačkim radom o povijesti turizma na Lošinju, upoznali učenici Srednje škole „Ambroza Haračića“ Antonia Kovač i Mateo Badurina, s mentoricom Lidijom Kosmos. Bila je to izvrsna prigoda, za uručit ovogodišnju donaciju „Mladim povjesničarima“, čiji rad lošinjski klub donacijama prati već šestu godinu za redom. Budući Guverner Tomislav Maravić i predsjednik Željko Magazin uručili su učenicima ček u iznosu od 2000,00 kuna, a što će im poslužit za tisak edukativne knjižice. Zabava i druženje uz prisjećanje brojnih uspomena ali i  razmjenu brojnih ideja potrajala je do dugo u noć....