RI i službeno priznao RC Splitu tradiciju dugu gotovo 90 godina

Slika korisnika Jure Smajo
Jure Smajo 17 listopada, 2019 - 20:56

Poznato je da rotarijanska baština u našoj zemlji seže u tridesete godine prošlog stoljeća kada je Distrikt 77 uključivao desetak hrvatskih klubova, među kojima i RC Split. Nedavno su splitski rotarijanci odlučili i formalno povezati današnji klub Split s nekadašnjim istoimenim klubom.

Zahvaljujući prijateljima iz RC Šibenik, guverneru Danijelu Joziću i past guverneru Darku Tipuriću, ostvaren je kontakt s nadležnim službama Rotary International te je predstavljena dokumentacija koja svjedoči o povezanosti današnjeg Kluba s onim koji je prije devet desetljeća grad pod Marjanom stavio na kartu rotarijanskog svijeta. Uskoro je uslijedila pozitivna odluka kojom je charter Kluba evidentiran s 19. lipnja 1931.

„Zahvaljujemo dragim prijateljima koji su nas podržali u ovoj hvalevrijednoj aktivnosti! Naš certifikat je svojevrsni rodni list i dobit će počasno  mjesto u prostorijama Kluba. Rekao bih da smo dobili dodatni poticaj za nastavak rotarijanske tradicije i daljnji svekoliki razvoj Kluba, kao i sredine u kojoj živimo i djelujemo.“, kazao nam je prvi rotarijanac splitskog kluba u godini 2019-2020 doc. dr. sc. Petar Drviš. Uz čestitke jednom od naših najstarijih klubova, preostaje nam samo zaželjeti im dugu i lijepu budućnost ispunjenu prijateljstvom i rotarijanskim uspjesima.